Bekymret Mette Frederiksen reagerer på sprængfarlig debat

30/9/20 07:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Statsministeren slår fast, at hun er bekymret.

Onsdag morgen deler statsminister Mette Frederiksen (S) en bekymring i et opslag i Facebook. Statsministerens bekymring har rod i en aktuel begivenhed, men trækker også længere tråde til, hvordan vi danskere behandler hinanden. Den aktuelle debat er nattens tv-debat mellem præsident Donald J Trump og Joe Biden, der blev transmitteret verden over. Her gik bølgerne højt mellem de to håbefulde kandidater til at besidde præsidentembedet i de kommende fire år. 

Ifølge statsminister Mette Frederiksens opslag så var debatten i for høj grad præget af en negativ tone, hvor de to kamphaner manglede den fornødne respekt for hinanden og formatet, de debatterede i. 

"En valgdebat i USA i nat, hvor afbrydelser og skænderier fik lov til at fylde alt for meget," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun understreger: 

"Sådan er det heldigvis ikke i Danmark. Og jeg håber aldrig, det bliver sådan."

Statsministeren er bekymret

Det er særligt en grund til, at Mette Frederiksen håber, at tonen aldrig bliver så hård, når danske politikere debatterer deres vision for, hvordan Danmark skal se ud i fremtiden.

"De hårde ord polariserer og splitter," skriver Mette Frederiksen. Det er dog ikke kun blandt politikere, at hun ser en forråelse i debatten. Sådan er det også blandt almindelige borgere, når de gebærder sig på internettet. 

"Personligt er jeg bekymret over den hårde tone her på de sociale medier," skriver statsministeren - og tilføjer: 

"Det vil være godt for vores demokrati og for sammenhængskraften, hvis vi skriver til andre, som vi ville tale, hvis vi mødtes ansigt til ansigt."