Bekymret Mette Frederiksen udtaler sig om nye danske restriktioner

22/10/20 07:25

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Smittekurven skal lynhurtigt flade ud, ellers indføres der nye restriktioner i Danmark, bekræfter Mette Frederiksen.

Torsdag morgen har statsminister delt et alvorstungt opslag på sin Facebook. Statsministeren er på vej fra København til Skagen, men undervejs knytter hun en kommentar til den aktuelle corona-situation i landet. 

"Hilsen her fra Københavns lufthavn. På vej mod Aalborg og derefter Skagen for at tale om Brexit med fiskerne. Derefter Viborg til møde om vores forslag til nærhedsreform. Der er stille i lufthavnen, der stadig er hårdt ramt på grund af corona. Det samme er mange andre i vores samfund," indleder Statsministeren sit opslag. 

Virussen udsprang fra Kina, men Mette Frederiksen fortæller, at det nu er Europa, der er at betragte som pandemiens epicenter. 

"Jeg er i stigende grad bekymret. Smitten spreder sig hastigt i hele Europa, der nu er epicentret for pandemien. I andre lande er sundhedsvæsenet under stigende pres. Og der indføres markante restriktioner."

Våben skal i brug

"I Danmark har vi fortsat klaret det relativt bedre. Men også herhjemme ser det stadig mere alvorligt ud. Smitten er stigende. Vi følger situationen meget tæt. Og som sundhedsministeren har sagt i dag, kan vi ikke afvise, at der i de kommende dage vil blive brug for yderligere restriktioner herhjemme."

Statsministeren anerkender videre, at livet med coronarestrtikioner kan føles hårdt for den enkelte borger, men de er den nødvendige medicin. 

"Jeg ved godt, det er slidsomt og hårdt. Men virus er stadig den samme. Og den har alt for godt fat."

I sit opslag nævner statsministeren de såkaldte supervåben, som hun håber danskerne i højere grad vil tage i brug. 

"Jeg håber og tror, vi alle alligevel kan yde en indsats. Når alt kommer til alt er supervåbenet stadig, at vi holder afstand. Ser færre mennesker. Drosler ned for de sociale aktiviteter. For at vi til gengæld kan holde så store dele som muligt af samfundet åbent," skriver statsministeren, inden hun afslutter: 

"Pas godt på jer selv."