Belønnes efter rekordregnskab: Novo Nordisk-direktør får vild løn

01/2/23 17:37

Nicolai Busekist

Foto: Pressefoto/Novo Nordisk
Novo Nordisk kunne levere et rekordregnskab for 2022, og det er til stor glæde for administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen.

Lars Fruergaard Jørgensen, der er administrerende direktør i Novo Nordisk, har god grund til at trække på smilebåndet for tiden.

Ikke nok med, at Novo Nordisk onsdag kunne præsenteret det bedste regnskab nogensinde, så kan han også glæde sig over, at det får betydning for hans egen økonomi.

Når man leverer resultater på det niveau, som Lars Fruergaard Jørgensen har været med til at gøre for Novo Nordisk i 2022, så er det nemlig noget, der resulterer i en flot lønseddel.

Ifølge Finans har det flotte resultat betydet, at Lars Fruergaard Jørgensen i 2022 fik en samlet lønpakke på intet mindre end 60,1 millioner kroner. Tallet stammer fra selskabets aflønningsrapport.

En stor del af den samlede lønpakke udgøres af diverse bonusser, men selv uden disse, ville han næppe lide nød, da han sidste år havde en grundløn på 17,9 millioner kroner.

Den øvrige del af hans lønpakke er baseret på bonusordninger, der udløses alt afhængigt af, hvor mange mål, han formår at indfri i løbet af året.

I 2022 lykkedes det ham at indfri ni ud af 12 mål, skriver Finans, hvilket altså sikrede ham lidt over 42 millioner kroner i bonussen.

Hvis det var gået endnu bedre for ham, og han havde formået at indfri 12 ud af 12 kortsigtede mål, ville han have haft en endnu højere lønpakke. Ifølge B.T. ville det have sikret ham en samlet lønpakke på 70 millioner kroner.

Også i 2021 havde han en god lønpakke, men det er dog alligevel blevet til lønstigning i 2022, hvor hans løn steg med godt tre procent.

Til trods for, at Lars Fruergaard Jørgensen tjente 60,1 millioner sidste år, er han ifølge Finans ikke den bedst lønnede direktør i dansk erhvervsliv.

Han blev nemlig overgået af Deborah Dunsire, der som direktør i Lundbeck, der kunne sikre sig en samlet lønpakke på 60,8 millioner kroner i 2022.

Den store lønpakke har Lars Fruergaard Jørgensen sikret sig, efter Novo Nordisk leverede et årsregnskab med en samlet omsætning på 177 milliarder kroner og et overskud på 55,5 milliarder kroner.