Benedikte i sorg: Har mistet sin guldklump

08/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Dette portræt af prinsessen blev offetnliggjort i anledning af hendes fødselsdag. Foto: Kongehuset
I disse dage er prinsesse Benedikte trist med god grund.

Mest læste i dag

De fleste kæledyrsejere, der har mistet et af deres dyr, ved, at det kan føles om at miste et medlem af familien. Den følelse bliver ikke mindre, jo ældre dyret er. Tværtimod. Jo længere det har været en del af netop familien, des sværere bliver det, når tiden er kommet til at sige farvel. Det har været tilfældet i den seneste tid i Berleburg. Her har prinsesse Benedikte, prinsesse Nathalie og resten af familien nemlig taget afsked med et firbenet medlem af kongefamilien. 

Det drejer sig om hesten Digby, der har været i familiens eje de seneste 23 år. Det er kongefamilien selv, der har opdrættet hesten. Det betyder også, at særligt prinsesse Benedikte har et meget nært forhold til den. Det fortæller BilledBladet. Det fik de fremmødte selv syn for sidste år, da prinsesse Nathalie og netop Digby overraskede prinsesse Benedikte ved fejringen af hendes fødselsdag. 

Først hesten - så prinsessen

Det var prinsesse Nathalies eget valg, at det var blevet tid til at sige farvel til hesten. Sygdom havde ramt dem, og derfor blev beslutningen om aflivning truffet, da man mente, at det var det bedste for hesten. 

BilledBladet fortæller dog, at prinsesse Benedikte sidste år blev overrasket af Digby. Det skete, da hendes 75-års fødselsdag blev fejret med hesteopvisning på Koldinghus. Pludseligt kom prinsesse Nathalie og Digby ind under finalen. Det vakte glæde hos prinsessen, da det var nogle år siden, hun sidst havde set hesten. 

"Det var en meget stor overraskelse. En dejlig, stor overraskelse. Det er jo ens to børn. Jeg kan jo ikke nægte, at de firbenede står mit hjerte meget nært. Med Digby som guldklumpen," udtalte prinsesse Benedikte efter opvisningen til ugebladet. 

 

Mest læste

Anbefalet til dig