Benzinpriser på himmelflugt: Nu melder Skat ud

08/3/22 15:32

Sarah Steenfeldt

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix
Nu lyder der en melding fra Skat.

Benzinpriserne er i løbet af den seneste tid stukket fuldstændigt af. Vi skal ikke mere end halvandet år tilbage for at finde benzinpriser, der lå under 10 kroner literen, men i dag er de røget over 15 kroner.

Det er dog langt fra sikkert, at det stopper her.

Flere udmeldinger har nemlig peget på, at de stigende oliepriser fortsætter, og dermed kan det resultere i, at benzinpriserne kan ramme 20 kroner for en liter inden for den nærmeste fremtid.

Høje benzinpriser er noget der kan mærkes i privatbudget hos bilejere, og nu har Skat meldt sig på banen.

Skat har nemlig muligheden for, at de kan gå ind og pille ved befordringsfradraget (også kendt som kørselsfradrag), så dette bliver højere pr. kørt kilometer.

Nyt møde 22. marts 

I 2022 er satsen for 25-120 kilometer på 1.98 kroner pr. kørt kilometer, mens satsen er 0.99 kroner pr. kilometer over 120 kilometer.

Denne sats blev efterhånden fastsat for længe siden, og det er sjældent, at Skat går ind og ændre på disse satser, når de først er sat.

De eksplosive vækster i benzinpriserne betyder dog, at det sagtens kan blive tilfældet i år, og Skatterådets formand, Jane Bolander bekræfter over for Fagbladet 3F, at Skat kan beslutte at ændre på fradraget.

"Skatterådets formand, Jane Bolander, har bedt om, at Skatterådet på næste Skatterådsmøde mere generelt drøfter udviklingen i benzinpriserne i forhold til kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse," lyder det i et svar, der fortsættes:

"En eventuel justering af satserne vil kunne besluttes på et senere møde," lyder det .

Det ventes, at Skatterådet skal mødes igen den 22. marts. Om et øget befordringsfradrag vil finde sted derefter, vil kun tiden vise.