Beredskabsstyrelsen meldte ud om jodtabletter: Nu kommer apotek med vigtig opfordring

Af: Lucas Andreas

|

24/06/2024

Nyheder
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Apoteket har en vigtig opfordring til kunderne.

Mest læste i dag

Det satte gang i en stor strøm af mennesker på de danske apoteker, da den danske regering fremlagde de officielle anbefalinger for, hvordan danskere skal være i beredskab i tilfælde af en krise.

3 liter vand om dagen og jodtabletter til personer under 40 år er nogle af anbefalingerne fra myndighederne, som Beredskabsstyrelsen og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) meddelte tilbage den 15. juni.

På Løve Apoteket i Frederikshavn har man mærket en betydelig stigning i efterspørgslen på jodtabletter, især fra børnefamilier.

Det skriver TV 2 Nord.

Apoteket har tilmed oplevet at være helt udsolgt af tabletterne, hvilket har skabt en vis bekymring blandt kunderne. Ifølge farmaceut Gitte Fuglsang er det vigtigt at skelne mellem de medicinske jodtabletter, der beskytter mod radioaktiv stråling, og de jodtabletter, som man almindeligvis kan købe som kosttilskud.

Gitte Fuglsang understreger nødvendigheden af korrekt vejledning i brugen af disse tabletter: "Det er vigtigt at understrege, at det her er noget helt andet, og det er tabletter, der kræver, at man sætter sig ind, hvornår og hvem der skal have dem. Det er vigtigt med vejledning, så man ved, hvilket produkt det er. For det er ikke bare et impulskøb."

De medicinske jodtabletter skal kun tages efter en specifik alarm fra myndighederne og ikke som en del af den daglige kost. Deres relevans bliver først aktuel i tilfælde af et atomudslip, hvilket er en sjælden og alvorlig situation.

Anbefalet til dig