Berørt kronprinsesse Mary: Nu bryder hun tavsheden

08/03/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu reagerer kronprinsesse Mary.

Mest læste i dag

Kronprinsesse Mary var tirsdag morgen til et møde i FN Byen i København. 

Her mødte BILLED-BLADET kronprinsessen. 

For første gang satte kronprinsessen her ord på de tragiske begivenheder i Ukraine.

"Det er en mørk tid," lød det i den forbindelse fra kronprinsesse Mary.

Kronprinsessen fortæller også, at familiens tanker er hos det ukrainske folk. Samtidig nævnte Mary også, at de hjemme taler med børnene om krigen. Hun understreger også, at hun synes det er meget vigtigt, at man taler med sine børn om hvad der sker i Ukraine og så godt som man kan, svarer på deres spørgsmål.

"Dybt berørte" 

Også kronprins Frederik har tidligere sat ord på krigen.

Forleden blev der på Kongehusets Instagram delt en række billeder af kronprinsen og to af kronprinsparrets børn foran den ukrainske ambassade i København. 

I den forbindelse knyttede kronprins Frederik et par ord til billederne. 

"Det er uendelig trist, hvad vi oplever i Europa lige nu, og det er hjerteskærende at følge situationen i Ukraine. Min familie og jeg er dybt berørte over de billeder og beretninger, som vi dagligt er vidner til. Det gør et meget stort indtryk," lyder ordene fra kronprins Frederik, som fortsætter:

"Heldigvis kan vi også fortælle vores børn om det sammenhold, som resten af Europa og verdenssamfundet viser det ukrainske folk, og om det store nødhjælpsarbejde, der er i gang. Det er vigtigt, at vi fastholder håb og deler det gode, der også sker midt i alt det grusomme," lyder det. 

Til slut sender kronprinsen en direkte besked til det ukrainske folk.

"Inden skolestart i morges slog jeg og mine yngste børn vejen forbi den ukrainske ambassade. På vegne af min familie sender jeg de varmeste tanker til den ukrainske befolkning." 

Anbefalet til dig