Berørt Lise Rønne: Det gør mig ked af det

Nyheder
Lasse Lagoni/TV2
Nu kommer der en ærlig melding, fra X Factor-vært Lise Rønne.

Mest læste i dag

I den seneste uges tid, har der fyldt en del i medierne, at tonen på de sociale medier er hård. Det har både X Factor-dommer Oh Land,hvis borgerlige navn er Nanna Øland Fabricius, og flere af deltagerne måtte erfare.

Efter en beslutning om at sende Hiba ud af konkurrencen har Oh Land modtaget flere hadefulde beskeder - og flere af årets deltagere er også trådt frem, og fortæller at de modtager ondskabsfulde beskeder. Det er især de årets yngre deltagere der modtager grimme beskeder, både grupper og solister.

Gruppen Neva og Ida, som i fredags sang for sidste gang i dette års X Facror, har modtaget grimme beskeder. Ida fortæller at det har påvirket hende, at modtage de ondskabsfulde beskeder. Blandt andet har en kommentar om pigernes tøj ramt rigtig hårdt.

"Det er det grimmeste jeg længe har set," lød den.

"Når man i forvejen altid har følt, at man ikke passede ind, og at man ikke helt vidste, hvad for noget tøj, man skulle tage på, for at folk ikke kiggede mærkeligt på en, så gør det her ekstra ondt. Det er noget, jeg har kæmpet med hele mit liv, at jeg ikke var god nok, som jeg er. Og det bliver forstærket, når folk nedgør og kommenterer på vores tøj, vores udseende og vores personligheder. Jeg har siddet i toget og ikke kunnet lade være med at græde, når jeg tjekkede de sociale medier. Det rammer især, når folk skriver de samme ting igen og igen, som måske er noget, man ikke engang selv har tænkt over. Så tænker man, "er det mig, der er noget galt med?" og så begynder man at tro på det," lyder det fra 18-årige Ida.

Det fylder meget

Debatten berører Lise Rønne dybt og gør hende ked af det, det melder hun nu ud, på hendes Instagram-profil.

"Mine unger synes til tider, at jeg har for underligt tøj på i X Factor, og jeg har selvfølgelig forklaret dem, at X Factor ikke er stedet, hvor man tager en sort kjole på. Men i det valg ligger der jo også et valg om at træde en lille my uden for skiven og dermed gøre sig mere åben for had og ubehagelige beskeder. Det ved jeg godt, det ved vi allesammen godt - og jeg personligt er det mindste problem," indleder hun i sit opslag.

"Men tanker om den omfattende digitale chikane har fyldt meget i mig i den seneste tid. Jeg er målløs over og simpelthen så ked af hvor mange ubehageligheder, der bliver sendt afsted efter snart sagt hvem som helst, der stiller sig frem. Jeg taler slet ikke kun X Factor," skriver hun og fortsætter:

"Vi ved alle, at mobning kan ødelægge liv, men derudover risikerer vi lige nu også at sænke barren for diversiteten og at fremme en følelse af ikke at kunne ytre sig frit, fordi folk stopper med at turde eller orke.
Jeg tror på, at vi alle sammen kan gøre en forskel ved proaktivt og aktivistisk at konfrontere hinanden, når vi oplever det. Og så skal vi tale med vores børn.
Er det ikke rigtigt?"

 

 

Kommentarerne til Lises opslag strømmer allerede ind, hvor der bakkes op omkring hendes budskab. Du kan se hele opslaget her.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig