Beskyldes for lovbrud: Kronprinsesse Mary hænges ud

Foto: Shutterstock
Kronprinsesse Mary bliver hængt ud i en række medier, fordi hun efter en fodboldkamp skrev autografer på børnenes trøjer

Mest læste i dag

I juni deltog kronprinsesse Mary i et arrangement, der var arrangeret i fællesskab af DBU og hendes egen fond, Mary Fonden.

Formålet med dette arrangement var at sætte fokus på, at fællesskabet havde lidt under nedlukningerne. Ved deltagelse i arrangementet i Rødovre skrev hun autografer på de fremmødtes landsholdstrøjer efter en fodboldkamp.

Det har medført, at hun er kommet i modvind i flere tyske medier, herunder ugebladet OK!, avisen Frankfurter Rundschau og tv-stationen RTL. Det skriver HER og NU.

Medierne mener, at det er helt uhørt, at en kongelig skriver autografer på denne måde. De påpeger, at det kan få katastrofale følger for det danske kongehus. Endvidere påpeger de, at Mary har brudt loven, og at hun nu risikerer, at hendes underskrift bliver misbrugt.

"Næste gang Mary overvejer at tage pennen frem for at gøre en lille autografjæger glad, må hun hellere lade være. For selv om hendes hjerte uden tvivl vil bløde, så nytter det ikke, for adel forpligter," lyder det ifølge HER og NU fra RTL.

Kronprinsessen, der dog ikke gav en egentlig signatur, men blot skrev sit navn med en tyk sprittusch, har ganske vist ikke brudt nogen love, om end det er korrekt, at det er en sjældenhed, at medlemmer af den danske kongefamilie uddeler autografer.

Ifølge HER og NU er det dog slet ikke ualmindeligt, at hun skriver sig ind i gæstebøger, hvilket hun ofte gør. Endvidere påpeger de også, at hun underskriver breve og hilsner af mere privat karakter.

Kongehusets kommunikationsafdeling har ikke ønsket kommentere på, hvad der er blevet skrevet og sagt omkring situationen i de tyske medier, skriver HER og NU.

Anbefalet til dig