Beslutningen er truffet: Dansk kommune forbyder TikTok

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Beslutningen sker i kølvandet på en amerikansk afgørelse.

Mest læste i dag

Frederiksberg Kommunes ansatte kan frit benytte sig af sin arbejdstelefon til at scrolle Instagram, Twitter samt Facebook.

Men du kan ikke længere bruge din arbejdstelefon til at småfnise af TikTok-videoer.

Appen er således blevet sortlistet af kommunen samt forbudt at downloade.

Det skriver mediet Radar.

Frederiksberg Kommune er langt fra det første sted til at implementere tiltaget, da appen eksempelvis er helt bandlyst i Indien.

Appen kunne sidst år bryste sig af at være den mest downloadet app til telefonen, selv om der i Vesten har været en frygt for spionage.

TikToks moderselskab, ByteDance, er nemlig delvist ejet af den kinesiske regering og tvunget til at samarbejde med kinesiske sikkerhedstjenester.

Men ifølge selskabet selv er frygten fuldkommen ubegrundet.

I forbindelse med Frederiksberg Kommunes beslutning om at bandlyse TikTok, har Radar været i kontakt med selskabets nordiske kommunikationschef, Parisa Khosravi, der udtaler, at Frederiksberg Kommunes beslutningen er meget uheldig:

"Især da de nye regler i nogle amerikanske stater er baseret på løgne om TikTok og hypotetiske påstande, som allerede er direkte behandlet. Vi byder altid velkommen til en åben dialog for at informere om vores datastyring og strenge sikkerhedsprocesser og protokoller, der har til formål at holde vores brugere og deres data sikre. Sikkerheden i vores fællesskab er og vil altid være vores topprioritet," skriver Parisa Khosravi til Radar.

Ulovligt

TikTok er altså under mistanke for at dele TikTok-brugernes data med Kinas regering. Det har en række tidligere ansatte hos TikTok fortalt til Buzzfeed.

Det førte blandt andet til, at TikTok ligeledes blev bandlyst på alle enheder, der tilhører ansatte i Repræsentanternes Hus.

De var bange for, at den kinesiske efterretningstjeneste kunne overvåge samt manipulere amerikanske toppolitikere via appen.

Alle ansatte har derfor fået at vide, at det fremover vil være ulovligt at hente TikTok ned.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig