Bestilte rejse for 43.000 kroner: Afbestilte 178 dage før - og blev nægtet refundering

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To rejsemakkere bragte sagen videre til Pakkerejse-Ankenævnet. Nu skal rejseselskabet hoste op.

Mest læste i dag

Da to eventyrlystne sjæle satte sig for at opleve Asiens vidundere med stop i Thailand, Singapore og Bali, forventede de ikke, at den største udfordring ville vente, før eventyret overhovedet fik sin begyndelse.

Men netop dette blev tilfældet, da de besluttede sig for at afbestille deres planlagte rundrejse syv måneder før afrejse - en beslutning, der førte dem gennem en frustrerende kundeserviceoplevelse og til sidst et opgør i Pakkerejse-Ankenævnet.

Det skriver Ekstra Bladet.

De to rejsende havde oprindeligt indbetalt 43.326 kroner for deres drømmetur gennem rejseselskabet Kilroy. Efter at have ombestemt sig, forventede de en fuld refundering, men blev mødt med et tilbud, der lå langt fra deres forventninger.

"Hvis vi aflyser turen og alle jeres produkter, så står I til at få ca. 1.000 DKK tilbage hver. Hvis I accepterer ovenstående, så skal vi bede om en skriftlige bekræftelse, hvori I skriver, at I er indforståede med refunderingsbeløbet," meddelte Kilroy dem.

Utilfredse med dette tilbud, besluttede de to rejsende at tage sagen til næste niveau.

"Jeg, og [klagerens medrejsende], ønsker at afbestille rejsen. Dog er vi desværre ikke tilfredse med refunderingsbeløbet, så vi kommer til at gå til Pakkerejse-Ankenævnet," lød svaret tilbage til Kilroy.

Kilroy skal punge ud

Efter en tids venten faldt hammeren i Pakkerejse-Ankenævnet den 12. marts dette år, hvor Kilroy blev dømt til at refundere godt 25.000 kroner til de to skuffede kunder inden den 25. marts, samt dække sagens omkostninger.

Den markerer en sejr ikke kun for de to berørte kunder, men også for forbrugerrettigheder generelt, idet den understreger vigtigheden af at stå fast på sine krav, selv når modvinden føles overvældende.

Som historien viser, kan drømmerejsen nogle gange finde sted i retssalen frem for på eksotiske destinationer.

Anbefalet til dig