Betvivler Jonas Vingegaards 'renhed': Debatten om doping fortsætter

Af: Ida Hansson

|

19/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er tvivl om, hvorvidt Jonas Vingegaard er helt 'ren'.

Mest læste i dag

Hele cykelverdenen var vidner til en kraftpræstation ved gårdagens første og eneste enkeltstart i årets Tour de France, der nu tyder meget på at Jonas Vingegaard for andet år i streg kan placere sig på toppen af vinderpodiet den 23. juli, og kalde sig for årets Tour-vinder.

Efter en (muligvis) altafgørende etapesejr tirsdag eftermiddag, har danskeren skaffet sig et tidsforspring på hele 1 minut og 48 sekunder over ærkerivalen Tadej Pogacar.

Men traditionen tro med Tour de France er debatten om doping synonym med verdens største cykelløb. Og herhjemme har topryttere gennem tiden, så som Bjarne Riis og Rolf Sørensen, selv indrømmet at have benyttet sig af de ulovlige præstationsfremmende midler, til trods for tidligere at benægte selv samme beskyldninger.

Og nu er turen kommet til Jonas Vingegaard, som nogle danskere også nægter at tro kunne have præsteret så fænomenalt på de franske etaper uden ‘hjælp’.

Men især én henvendelse fra det danske ganske land er værd at bide mærke i:

‘Jeg ved ikke, om Jonas er dopet, men jeg synes, det virker vildt, at hele feltet på få år skulle gå fra at være massivt dopet til slet ikke at tage noget…’.

Den spekulative kommentar, der nu adskillige gange er blevet delt på internettet og sociale medieplatforme, kommer nemlig ikke fra hvem som helst:

Det er nemlig ingen ringere end den danske musikfestival Smukfest, hvis officielle Facebook-konto har sendt den omdiskuterede kommentar, skriver Århus Stiftstidende.

Selvom indlægget i den store dopingdebat formentlig kom fra hjertet, kom den også fra den forkerte profil.

Festivalens talsmand, Søren Eskildsen, har forklaret til mediet, at der ganske simpelt er tale om en menneskelig fejl:

– Det er en irriterende, menneskelig fejl, hvor en af vores frivillige supportmedarbejdere efter arbejde har glemt at logge ud. Og det, der står, er selvfølgelig på ingen måder Smukfests holdning, fortæller han til avisen, og uddyber at svipseren ikke har resulteret i vrede henvendelser sendt festivalens vej.

Om hvorvidt medarbejderen har fået røde ører eller er blevet kaldt ind på chefens kontor, vides ikke.

Du kan se kommentaren her:

Anbefalet til dig