Biden underskriver enorm hjælpepakke til Ukraine: Rusland reagerer med det samme

21/5/22 14:59

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Præsidenten har lørdag underskrevet en hjælpepakke, der sender 40 milliarder dollar til Ukraine.

Præsident Joe Biden har lørdag underskrevet en hjælpepakke til Ukraine til en værdi af 40 milliarder dollars, svarende til 280 milliarder kroner.

Det bekræfter Det Hvide Hus ifølge CNN.

Senatet vedtog den efter Bidens afrejse fra Washington.

Hjælpepakken bidrager blandt andet med 42 milliarder kroner til Ukraine Security Assistance Initiative, som Biden-regeringen allerede har brugt til at yde Ukraine militær bistand.

Finansieringen til dette medfører blandt andet, at administrationen kan købe våben og derefter levere disse våben til Ukraine, så man dermed ikke trækker direkte fra USA's lagre.

De skulle også have afsat 63 milliarder kroner til at erstatte eget udstyr, der er blevet sendt til Ukraine, hvilket kommer efter, at mange har udtrykt bekymring over, hvordan man ville være i stand til at erstatte mange af de våben, der er blevet sendt til Ukraine.

Ifølge CNN er 27 milliarder kroner afsat til operationer i den europæiske kommando, hvilket omfatter "missionsstøtte, efterretningsstøtte, løn til tropper, der er blevet udsendt og udstyr.

Forsvarsministeriet har sendt flere tropper til østeuropæiske lande for at støtte NATO-allierede i nærheden af Ukraine, siden den russiske invasion begyndte.

CNN skriver slutteligt, at der også er afsat 6,3 milliarder kroner til at imødekomme de humanitære behov. Pengene vil blive brugt til at styrke flygtningebistanden i form af boliger, traumehjælp og engelskundervisning for ukrainere, der flygter fra landet.

Der vil også være 380 millioner kroner, der bruges til folkesundhed og medicinsk støtte til ukrainske flygtninge.

Zelenskyj takker for hjælpen

Præsident Volodymyr Zelenskyj blev ikke overraskende lykkelig ved nyheden om, at Ukraine ville modtage omkring 280 milliarder kroner.

"40 milliarder dollar er et betydeligt amerikansk bidrag til genoprettelse af fred og sikkerhed i Ukraine, Europa og verden," skriver han i et Tweet.

Det har dog med det samme medført, at Rusland forbyder 963 amerikanere, herunder Joe Biden, at rejse inde i landet.