Bier 'ejakulerer sig selv ihjel' på grund af varmen

21/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det ekstreme vejr, som Storbritannien har oplevet på det seneste, har ikke været godt nyt for bierne, som er i fare for at dø på grund af stress forårsaget af varmen.

Mest læste i dag

Bibestanden er truet på grund af den seneste hedebølge i hele Europa, hvor mange ejakulerer sig selv ihjel under den brændende sol.

I stærk varme er hanbier mest udsatte - de begynder at krampe, ejakulerer eksplosivt og dør derefter.

"Vi ved ikke præcis hvorfor, men droner ejakulerer, når de bliver for stressede. Ejakulation dræber dem, fordi det dybest set fjerner deres underliv. Dette sker også under naturlig parring – drone-honningbier dør altid efter parring.” sagde Dr. Alison McAfee, doktor ved University of British Columbias Michael Smith Laboratories.

Temperatur er en stor stressfaktor for hanbier, og fordi de besidder halvdelen af ​​kromosomerne som kvindelige arbejdsbier, er de derfor mere modtagelige for pesticider og kraftig varme.

Selvom det er hunbierne, der laver honning, spiller hannerne også en vital rolle i bikubens hierarki og er med til at skabe fremtidige generationer af arbejdere. Det skriver Daily Star.

"Honningbier af høj kvalitet er essentielle for at understøtte passende parring af dronninger, hvis levetid afhænger af antallet og kvaliteten af ​​sædceller erhvervet under bryllupsflyvninger," sagde forfattere i avisen Communications Biology.

Hvis disse hanbier begynder at dø på grund af den voldsomme varme, vil det få alvorlige konsekvenser for honningbibestanden, hvor dronningbier kæmper for at finde ægtefæller og få nyt afkom.

"Deres store størrelse og pelsede pels er tilpasninger til at trives under kølige forhold - humlebier er mest almindelige i tempererede, bjerg- og polarområder, og få kan overleve i [Middelhavet]," sagde biolog, Dave Goulson.

Anbefalet til dig