Bil kørt ind i menneskemængde i Berlin

08/06/2022

Naja Radik

Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix
En bil har påkørt en stor gruppe mennesker i Berlin. Politiet har anholdt den formodede gerningsmand. Det vides endnu ikke om det var en ulykke.

Mest læste i dag

En bil kørte ind i en gruppe mennesker og ind i en butik midt i centrum af Berlin. En talsmand for brandvæsenet, har ifølge Der Spiegel udtalt, at en person meldes dræbt og mere end et dusin mennesker er blevet såret. Det blev meldt omkring klokken 10.30.

Politiet fortæller at det endnu ikke vides om der er tale om en ulykke eller en forsætlig handling. Politiets talsmand Thilo Cablitz oplyser, at chaufføren er blevet anholdt. Manden blev i første omgang tilbageholdt af to forbipasserende. 

Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix

På billedet ses det, hvordan den sølvgrå Renault Clio, har smadret ind i en parfumebutik.

Ifølge de første oplysninger fra politiet siges hændelsen, at have fundet sted på hjørnet af Rankestrasse og Tauentzienstrasse, som ligger lige foran Gedächtnis kirken på det store shopping-strøg Kurfürstendamm.

Ifølge Der Spiegel er brandvæsenet på stedet med 60 redningsarbejdere. De er i fuld gang med at yde hjælp til de sårede.

Flere bevæbnede politibetjente er endnu på stedet sammen med både redningstjenesten og ambulancer. Området er stadig afspærret.

Som tidligere nævnt, vides det endnu ikke, hvorvidt det var en ulykke eller forsætlig handling.

Men det får helt sikkert, alarmklokkerne til at ringe hos mange tyskere.
For ganske tæt på gerningsstedet i dag, skete der noget lignende for år tilbage.

I december 2016 kørte en radikal islamist en lastbil ind på et julemarked og dræbte 12 mennesker og mere end 70 personer blev såret.

Anbefalet til dig