Bilejere kan ingenting gøre: Det koster mange tusinde kroner

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bilejere kan intet gøre ved det problem, som har vokset sig stort.

Mest læste i dag

Engang var selve bilen det primære mål for tyveknægte, der gik efter de rullende køretøjer.

Men tiden har ændret sig, og en ny trend har set dagens lys på det sorte marked for biludstyr. Mange af tyvene er nemlig ikke længere optimistiske nok til at forsøge at slippe afsted med hele bilen, men de har til gengæld fundet en ny guldgrube.

Det skriver B.T. ifølge TV Midtvest. 

Tyveri af sidespejle fra luksusbiler har vist sig at være en lukrativ forretning for kriminelle, og ejere af disse køretøjer står magtesløse over for denne nye bølge af kriminalitet.

Ifølge en rapport fra TV Midtvest er det især nyere modeller af Audi, Tesla, BMW og Mercedes, der er blevet mål for tyvene, da deres sidespejle kan koste flere tusinde kroner. Disse biler er kendt for deres høje kvalitet og avancerede teknologi, hvilket gør deres sidespejle særligt eftertragtede på det sorte marked.

Lone Otto, der er områdechef i FDM's tekniske rådgivning, understreger problemets alvor:

"Man kan ikke gøre noget som bilejer. Med reservedele inde i bilen kan man aflåse bilen, og man kan sætte låsebolte på sine alufælge. Men det er ikke muligt med sidespejle."

Denne form for tyveri er ikke kun bemærkelsesværdig fordi, den ikke kræver særlig meget af tyven, men også fordi det kan tage så lidt som 13 sekunder at fjerne et sidespejl.

Tyvene går ofte baglæns væk fra overvågningskameraer for at undgå at kunne identificeres.

Bilejere og myndigheder står over for en vanskelig opgave i bekæmpelsen af denne form for tyveri, som ikke kun indebærer tab af værdifulde genstande men også en følelse af usikkerhed og magtesløshed.

Anbefalet til dig