Bilimportør-ejere blandt Danmarks rigeste: Nu fyrer de medarbejdere og lukker showroom

Af: Mie M.B

|

06/03/2024

Foto: PR
Foto: PR
Semler Groups showroom i København åbnede i 2021

Mest læste i dag

Til trods for et imponerende overskud på næsten en milliard kroner i det seneste regnskabsår, står Semler Group, en af Danmarks største bilimportører, over for markante udfordringer. Koncernen, der er ejet af fire af landets rigeste familier, planlægger nu at indføre kostbesparelser gennem stillingsnedlæggelser og lukning af et showroom. Disse tiltag skyldes en kombination af øgede finansieringsomkostninger og en hastig branchetransformation mod elbiler. Det fortæller B.T.

Ulrik Drejsig, Semler Groups administrerende direktør, udtrykker tilfredshed med årets resultat på trods af de pressede markedsforhold. "I både bil- og maskinbranchen oplevede vi i 2023 en markant ændret kundeadfærd og pressede markedsvilkår, men vi evnede at øge vores markedsandele, vores omsætning og vores resultatet af den primære drift," siger Drejsig. Alligevel har den stigende rente og nødvendige nedskrivninger på varebeholdningen, særligt på brugtvognsmarkedet, medført betydelige økonomiske byrder for virksomheden.

Semler Group har som svar på disse udfordringer annonceret planer om at lukke Volkswagens showroom for elbiler i København, som blev åbnet i 2021, samt nedlægge stillinger, især på hovedkontoret i Brøndby. Disse initiativer er en del af en større strategi for at tilpasse virksomheden til et skiftende marked og sikre dens langsigtede overlevelse.

Virksomheden, der blev grundlagt i 1917 og nu ledes af efterkommere af stifterfamilierne, spiller en central rolle i den danske bilindustri. Med en markedsandel, der repræsenterer cirka en fjerdedel af alle solgte biler i Danmark i 2023, er Semler Group en markant aktør. Familierne bag Semler, som har opbygget en samlet formue på 9,2 milliarder kroner, blev rangeret som nummer 23 på listen over Danmarks rigeste i 2023.

Anbefalet til dig