Bilister sparer tusindvis af kroner: Ny slags lån begejstrer

Foto: Shutterstock

Bilisterne kan spare tusindvis af kroner, viser undersøgelse, FDM har lavet. Det er dog stadig vigtigt at læse det med småt, understreger organisationen.

En ny type grønne billån spirer blandt landets låneudbydere. Flere udbydere af billån har indført særlige lån målrettet elbiler og i flere tilfælde også plugin-hybrider. Det viser en undersøgelse, FDM har foretaget blandt 12 større og mindre banker.

Læs også

Her svarer to af bankerne, at de allerede i dag har lån målrettet rene elbiler, mens fire andre banker har skræddersyet lån til el- og plugin-hybridbiler. Af de øvrige seks banker svarer flere, at de har grønne billån på vej.
 
Lånene med den grønne profil markedsføres typisk til en lavere rente og ÅOP og hedder alt fra ’elbillån’ til ’miljøbillån’ og ’grønt billån’. Og går man i overvejelser om at købe en el- eller plugin-hybridbil, kan det godt betale sig at undersøge det grønne lånemarked. Blandt de banker, der udbyder både grønne og almindelige billån, kan der nemlig være flere tusinde kroner at spare ved at låne til en elbil fremfor en benzinbil.

Læs også

Seks smittede lander i København: Flere smittede kan ikke udelukkes

Koster din bil kassen? Det er godt nyt

Undersøgelsen viser, at jo dyrere bilen er, desto større er besparelsen ofte på de grønne lån. Eksempelvis kan man over fem år spare 11.000 kroner på et lån til en elbil til 250.000 kroner i forhold til en almindelig benzin- eller dieselbil til samme pris. Køber man en elbil til 400.000 kroner, kan besparelsen være over 17.000 kroner i forhold til at låne til en benzin- eller dieselbil i samme prisklasse. Det er vel at mærke for billån i den samme bank.

Læs også

Vind den nye Toyota Yaris Hybrid til en værdi af over 220.000 kroner

”De nye grønne billån kan være med til at hjælpe den grønne omstilling på vej. Derfor er FDM positiv over for, at forbrugerne får flere valgmuligheder, og at stadig flere pengeinstitutter tilbyder særlige billige billån til el- og plugin-hybridbiler. De billigere lån er tiltrængt, da nye teknologier ofte er dyrere,” siger forbrugerøkonom hos FDM Ilyas Dogru, der står bag undersøgelsen.  
 
Det er ikke kun lånene til el- og plugin-hybridbiler, der er billigere. Også udbetalingen kan være lavere, viser undersøgelsen. I nogle tilfælde kan man nøjes med en udbetaling på 10 procent mod normalt 20 procent. Det betyder, at man ikke skal lægge så mange penge på én gang.
 
”Bilkøb er blandt husstandens største investeringer. Her kan de såkaldte grønne billån være med til at gøre det mere attraktivt at skifte til el- eller plugin-hybridbil. Der er ingen tvivl om, at vi i de kommende år vil se langt flere låneudbydere have grønne lån på hylderne,” siger Ilyas Dogru, og tilføjer:
 
”Bare fordi et billån kaldes grønt, er det dog ikke nødvendigvis det billigste. Der kan også være forskel på lånebetingelserne fra bank til bank. Derfor skal man huske at læse det med småt og gerne indhente flere lånetilbud.”

Læs også

Revolutionerer måden at købe bil på: Spar mange tusinde kroner