Bilka, Føtex og Netto udsender advarsel til kunderne: Du bliver afvist, hvis du gør dette

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du vil få afslag ved kassen, hvis du gør dette.

Lige nu læser andre også

Selvom Nationalbanken har besluttet, at tusindkronesedlen først officielt pensioneres den 31. maj 2025, har supermarkederne allerede taget det første skridt mod at begrænse brugen af den store seddel.

Salling Group, som ejer supermarkedskæderne Bilka, Føtex og Netto, har indført en midlertidig politik, der nægter at acceptere tusindkronesedler som betaling.

Det skriver Politiken.

Salling Groups pressechef, Jakob Nielsen, forklarede beslutningen med hensyn til butikkernes kontantbeholdning.

"Vi kan bekræfte, at vi i det seneste stykke tid har oplevet en stigning i antallet af kunder, som ønsker at betale med tusindkronesedler. Med vores nuværende kontantbeholdning er vi ikke i stand til at veksle penge i den størrelsesorden. Men det er noget, vi arbejder på at få løst inden for nær fremtid."

Selvom butikker ifølge kontantreglen har pligt til at acceptere kontantbetaling i visse tidsrum, forsikrer Salling Group, at de ikke forsøger at omgå denne regel.

"Det her er ikke et spørgsmål om, at vi ikke ønsker at tage imod kontantbetaling, men et spørgsmål om at kontantbeholdningen skal kunne løbe rundt. Derfor er vi også i gang med at få anskaffe flere byttepenge ude i vores dagligvarebutikker." forsikrer Jakob Nielsen.

Mens tusindkronesedlen måske snart er fortid, er det tydeligt, at Salling Group tager proaktive skridt for at forberede sig på en kontantfri fremtid. Hvad betyder dette for kunder, der holder fast ved de gode gamle tusindkronesedler? Kun tiden vil vise, om andre detailhandlere følger trop, eller om kontanter forbliver en fast del af vores daglige indkøb.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig