Bilka forarger med konkurrence: Ville have ansatte til at tabe sig

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Året er lige begyndt, men supermarkedskæden Bilka har allerede tiltrukket sig uheldig opmærksomhed.

Lige nu læser andre også

Bilka har taget hul på 2024 ved at tiltrække sig uheldig opmærksomhed. Den danske supermarkedskæde har nemlig inviteret sine ansatte til at deltage i en særlig konkurrence.

Helt konkret valgte Bilka at arrangere en konkurrence med attraktive præmier til de personer, der kunne tabe sig mest.

Ifølge B.T. er der bestemt ikke blevet taget godt imod denne konkurrence. Derimod er flere unge ansatte i supermarkedskæden blevet forargede over det. 

Mediet skriver, at den kontroversielle konkurrence blev offentliggjort på Bilkas medarbejderportal i starten af januar.

Her fremgik det, at der ville blive fundet en vinder af konkurrencen i hvert varehus, som har tabt sig mest i procent. Desuden ville der også være præmier til det varehus, der sammenlagt havde tabt sig mest i procent.

For at være en del af konkurrencen, skulle man lade sig veje hver 14. dag, mens konkurrencen stod på. Desuden skulle alle disse vejninger foregå i Bilkas varehuse. Det bliver ikke afsløret, hvilke præmier, der var på højkant.

B.T. har talt med Laila Walther, der er direktør i Foreningen Spiseforstyrelser og Selvskade. Hun mener ganske enkelt, at Bilka bør droppe konkurrencen.

"At det kan give en præmie at tabe sig, hylder jo den tynde krop. Og så er der en risiko for, at Bilka kan have nogle ansatte med et anstrengt forhold til mad. Rigtig mange unge er i risikozonen for at udvikle en spiseforstyrrelse," siger hun blandt andet til B.T.

Hun mener ikke, at det er problematisk, at en arbejdsplads gerne vil motivere sine ansatte til at leve sundere. Hun påpeger dog, at det ikke skal gøres som en konkurrence. Derimod skal det være noget, som de skal 'gøre sammen og ikke mod hinanden'.

B.T. har været i kontakt med Bilka, som efterfølgende har besluttet at aflyse hele konkurrencen. Det fortæller Claus Frederiksen, der er marketingschef i Bilka, som også indrømmer, at det ikke var blandt deres gode idéer.

"Det er netop indsatsen i sig selv, som er væsentlig og ikke ens vægt. Det er en klokkeklar fejl, som vi omgående har ændret på. Vores fokus er på fællesskab og at motivere til at komme energisk i gang med det nye år, og ikke på den enkeltes vægttab," siger han til B.T.

Havde man som Bilka-ansat håbet på at kunne deltage i konkurrencen, bliver det derfor ikke en realitet. Og hos Mette Høgh, der er formand i fagforeningen HK Handel, bliver det mødt med positivitet. Hun mener, at alt andet ville have været 'tonedøvt og potentielt skadeligt'.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig