Bilka gør det igen: Uddeler 85.000 gratis

08/12/22 08:37

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Tusindvis af børne-sikkerhedsbrillerne deles gratis ud til kunder, der fra den 15. december køber fyrværkeri i Bilka.

Snart siger vi farvel til 2022 og byder velkommen til et nyt år, der bliver skudt ind med raketter, batterier og bomberør. Og mens fyrværkeri på flotteste vis lyser nattehimlen op og imponerer både børn og voksne, er det vigtigt, at sikkerheden er i top på årets sidste dag. 

Ved årsskiftet 2021 kom hele 47 børn under 15 år til skade med fyrværkeri. Det viser tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital. Derfor deler Bilka igen i år 85.000 gratis sikkerhedsbriller ud, så børnene sikkert kan springe ind i det nye år. 

Det skriver Bilka i en pressemeddelelse ifølge Sønderborg NYT.

”For mange danskere udgør fyrværkeri et festligt og flot indslag på nytårsaften. Men hvert år kommer børn desværre også til skade med fyrværkeri. Og ofte kunne skaderne være undgået, hvis børnene havde haft sikkerhedsbriller på. Hos Bilka vil vi det problem til livs. Vores mission er at passe på børnene og minde alle om, hvor vigtige sikkerhedsbriller er”, siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka ifølge mediet, som fortsætter:

”At bruge sikkerhedsbriller er den bedste måde at beskytte sine øjne på, uanset om man tænder raketter og batterier eller kigger på. Lige siden vi begyndte på initiativet, har det givet store smil hos både børn og forældre at modtage et par Billie-briller, og derfor gentager vi selvfølgelig succesen igen i år.”

Børne-sikkerhedsbrillerne deles gratis ud til kunder, der fra den 15. december køber fyrværkeri i Bilka.

5 fyrværkeriråd fra Sikkerhedsstyrelsen

Brillerne uddeles, så længe lager haves, og Bilka minder desuden alle om at huske de fem fyrværkeriråd fra Sikkerhedsstyrelsen:

1. Brug altid beskyttelsesbriller 

2. Hold sikkerhedsafstanden, og læn dig ikke ind over fyrværkeriet 

3. Brug aldrig ulovlig eller hjemmelavet fyrværkeri 

4. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden 

5. Gå aldrig tilbage til en fuser