Bilka i Tilst har gjort nyt tiltag: Nu skal det rulles ud over hele landet i Bilka, Føtex og Netto

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tiltaget bliver gjort i et hav af Salling Groups butikker.

Lige nu læser andre også

Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, har iværksat et nyt og ambitiøst tiltag, der skal implementeres på tværs af deres butikker i både Danmark og internationalt.

Dette initiativ, der allerede er sat i værk hos Bilka i Tilst, markerer et vigtigt skridt i virksomhedens strategi og giver kunderne lidt at 'lune sig på'.

Det skriver Vores Brabrand.

Bilka i Tilst er det første af Salling Groups varehuse, der implementerer dette nye tiltag, som består af en omfattende opsætning af solcelleanlæg, og varehuset i Tilst kan nu prale af at have det største solcelleanlæg i hele koncernen.

Projektet gør ikke kun noget godt for koncernens miljømæssige fodaftryk, men peger også mod en grønnere fremtid for dansk detailhandel.

Søren Hostrup, der er varehuschef i Bilka Tilst, udtrykker stor entusiasme over implementeringen af solcellerne:

“Jeg er både glad og stolt over, at vi har fået denne mulighed for at investere i dette store solcelleanlæg, så vi kan reducere vores energiforbrug her på matriklen. Det er et stort skridt i den grønne omstilling, og vi kommer til at dække cirka 28 procent af varehusets forbrug,” udtaler han.

Solcelleanlægget på Bilka i Tilst er 7.500 kvadratmeter og har kapaciteten til at generere 1.111.000 kWh årligt, hvilket svarer til det årlige energiforbrug hos omkring 246 danske gennemsnitsfamilier.

Med det nye tiltag tager Salling Group anførerbindet på i forhold til at få integreret bæredygtige energiløsninger i detailhandelssektoren.

Henrik Vinther Olesen, som er bæredygtighedsdirektør i Salling Group, understreger vigtigheden af disse energi- og klimaindsatser:

"Det er glædeligt, at vi har fået solceller på taget af Bilka i Tilst. Vi har sat fuld fart på udrulning og implementering af energi- og klimaindsatser, som hjælper os med at sikre vedvarende energi samt sænke vores CO2-aftryk."

Anbefalet til dig