Bilka sælger 32.000 pizzaer til spotpris: Redder aflyst Grøn Koncert

07/9/20 07:23

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
32.000 pizzer stod til at skulle kasseres, da Grøn Koncert blev aflyst. Nu sælges de i Bilka.

Tusindvis af glade danskere skulle i år have været til Grøn Koncert. Men på grund af COVID 19, blev arrangementerne aflyst, og tilbage var ikke kun skuffede fans, men også 32.000 pizzaer, som var i fare for at ende i skraldespanden. Nu kan Bilkas kunder være med til at mindske madspild ved at købe pizzaerne billigt. 

Grøn Koncert var et af mange af sommerens arrangementer, som blev aflyst på grund af COVID 19. Det gav tusindvis af skuffede fans, der er gået glip af en fast sommertradition med musik, hygge og fællesskab. Men det betød også, at Muskelsvindfonden, der står bag Grøn Koncert, stod til at skulle smide 32.000 pizzaer i skraldespanden. Pizzaer, der allerede var bagt og som skulle have været solgt til koncerterne landet over. 

Men i samarbejde med Bilka har Muskelsvindfonden nu fundet en måde at undgå det kæmpe madspild, der ellers truede. Bilka har nemlig købt alle pizzaerne og sælger dem videre til kunderne, der får et godt tilbud samtidig med, at de mindsker madspild: 10 pizzaer for 100 kroner. 

”I Bilka har vi fokus på at reducere madspild, som er en belastning for miljøet. Vi arbejder hele tiden med nye tiltag, og derfor ville vi selvfølgelig gerne hjælpe Muskelsvindfonden i den her kedelige situation, hvor de stod til at brænde inde med titusindvis af pizzaer,” siger Tore Nederland, Marketingchef i Bilka. 

Afværger katastrofe

I 2018 halverede Bilka sit madspild sammenlignet med 2014, og ambitionen er, at Bilka inden 2030 har reduceret sit madspild med 74 procent sammenlignet med 2014. 

”Vi ved, at vores kunder vil bakke op om det her tiltag, ligesom de normalt er gode til at købe ind fra vores madspildskøler med billige varer, der er ved at nå sidste salgsdato,” siger Tore Nederland. 

En katastrofe er afværget Hos Muskelsvindfonden har hjælpen fra Bilka haft stor betydning af to afgørende grunde. 

”Da det gik op for os, at vi ikke kunne aflyse bestillingen af pizzaer, stod vi både overfor et stort økonomisk tab, og samtidig et stort madspildsproblem. Det ville være meget, meget skidt at smide titusindvis af perfekte pizzaer ud,” siger Theis Petersen, der er indsamlingsdirektør i Muskelsvindfonden, og fortsætter: 

”Derfor er vi oprigtigt glade for, at samarbejdet med Bilka kom i stand, så pizzaerne ikke går til spilde, men kan gøre gavn og give glæde andre steder. Det er også glædeligt, at vores Omkostninger er blevet dækket. Det har stor betydning i et år, hvor vores største indtægtskilde til fonden er blevet aflyst,” siger Theis Petersen. 

Så længe lager haves

Pizzaerne kan købes fra kl. 7.00 den 11. september i alle landets 18 Bilka’er. Tilbuddet gælder indtil 17. september eller så længe lager haves. 

Om Bilka Det første Bilka-hypermarked åbnede i Aarhus i 1970, og i dag er Bilka den eneste hypermarkedskæde i Danmark med i alt 18 Bilka og 1 A-Z varehus fordelt over hele landet. Bilka hypermarkedskæden er 100 procent danskejet og en del af Salling Group, som siden 2017 har været ejet af Salling Fondene. Det betyder, at alt overskud i Bilka enten investeres tilbage i forretningen eller tilbage til samfundet i form af donationer via Salling Fondene.