De lå fanget i 17 timer: 7-årig storroses for uselvisk beskyttelseshandling

08/2/23 16:30

Mathias Busekist

Foto: Twitter/@mhdksafa
Billedet af en 7-årig pige, der beskytter sin lillebror, bliver delt flittigt.

Den 6. februar blev det sydlige Tyrkiet og det nordlige Syrien ramt af et kraftigt jordskælv, der har forårsaget enorme ødelæggelser og kostet mere end 11.000 mennesker livet.

Det hjerteskærende billede af en lille syrisk pige, der beskytter sin yngre søskende med sin egen krop, har på smertefuld vis understreget alvoren af deres nuværende situation.

På dette billede kan vi se et lille barn, der har måttet påtage sig et voksent ansvar, som intet barn nogensinde bør opleve. Desværre skildrer billedet dog en trist virkelighed for mange syriske børn, hvis liv med ét blev forandret.

Den utrolige historie om den syvårige pige og hendes femårige bror, som udholdt 17 smertefulde timer begravet under murbrokker, har skabt overskrifter over hele verden. Den heroiske unge pige havde holdt sin hånd på sin yngre søskendes hoved i et modigt forsøg på at beskytte ham mod enhver form for skade, og heldigvis blev begge børn i sidste ende reddet i sikkerhed.

Mohammad Safa fra FN fortæller den utrolige historie om den 7-årige pige og hendes 5-årige bror, som udholdt 17 smertefulde timer begravet under murbrokker.

Pigen havde holdt sin hånd på sin yngre søskendes hoved i et modigt forsøg på at beskytte ham mod enhver form for skade, og heldigvis blev begge børn i sidste ende reddet i sikkerhed.

I de seneste dage har det været hjerteskærende at være vidne til ødelæggelserne efter det nylige jordskælv. Mindst 30.000 mennesker er blevet såret som følge af katastrofen, og utallige andre er stadig fanget i sammenstyrtede bygninger og murbrokker.

Der foregår redningsaktioner døgnet rundt i et forsøg på at redde de fortabte, men desværre bliver håbet for overlevelse mindre og mindre med tiden.

De ødelæggende konsekvenser af katastrofen kunne mærkes vidt og bredt og strakte sig helt til Cairo i Egypten. Særligt hårdt ramt var Gaziantep i Tyrkiet og Aleppo i Syrien.

Videre har det medført, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har meddelt, at der vil blive indført undtagelsestilstand i ti provinser i hele landet for at håndtere situationen på grund af de konsekvenser, som 13 millioner af landets 85 millioner indbyggere har mærket.