Billedet af brødrene Ian og Peter går viralt: Årsagen er hjerteskærende

21/07/2023

Ida Hansson

Foto: Privat
Billedet af den 15-årige storebror, der kysser og trøster sin lillebror går verden rundt.

Mest læste i dag

Et søskendebånd kan være stærkt. Det kan variere i 'styrke' hen over tid, og nogle bliver måske aldrig rigtig gode venner. Nogle søskende er næsten som én person, og holder sammen hele livet.

Brødrene på billedet så siges at have et tæt forhold til hinanden.

Dog er det ikke glædestårer, det triller ned af lillebroderes kinder. 

Storebror Ian blev diagnosticeret med kræft i 2019, og efter operation og måneders kemoterapi blev han erklæret kræftfri. Det skriver Sosialnytt.

I november 2021 erfarede lægerne dog, at den var vendt tilbage og havde spredt sig i hele hans krop.

Familien fik at vide vide, at der ikke var mere at gøre. Ved den lejlighed offentliggjorde et familiemedlem, Benjamin Elliott, et opslag og et billede på Facebook, der har rørt folk over hele verden. Et billede af Ian, der trøster sin lillebror Peter.

I opslaget står der følgende:

'Ian er 15 år. I 2019 blev han diagnosticeret med osteosarkom. (Osteosarkom er en kræftsvulst i knoglevæv, der starter fra knogledannende celler). Efter operation og måneders kemoterapi blev Ian erklæret kræftfri; i november 2021 vendte han kræft dog tilbage, og havde spredt sig i hele hans krop. I den sidste uge erfarede han og hans familie, at der ikke var andet, de kunne gøre. Kræften, der havde angrebet hans krop tidligere, og som han vandt over, vil snart være den samme kræftsygdom, der dræber ham. Da han fandt ud af, at kræften ville dræbe ham, begyndte Ian at græde. Han var ikke bange for at dø; faktisk var han rolig omkring netop det.'

'"Jeg vil bare gøre en god ting i verden, før jeg forlader jer alle," sagde Ian.' Det var Ian, der traf valget om at fortælle sine venner og sin lillebror, at hans kræftsygdom ville slå ham ihjel. Jeg synes, at dette billede virkelig skinner lyset på det "gode", som Ian ønskede og mente, han havde brug for at dele,' skriver Benjamin Elliott i opslaget.

Mange mennesker har kommenteret det hjerteskærende opslag for at udtrykke deres sorg og også Ians tapperhed.

Foto: Privat

Anbefalet til dig