Billedet af de koreanske medaljevindere blev en sensation: Nu kan selfien give problemer for to af dem

Af: Lucas Andreas

|

04/09/2024

Nyheder
Jung Yeon-Je/AFP/Ritzau Scanpix
De to bordtennisspillere kan nu få alvorlige problemer.

Lige nu læser andre også

Det gik hele verden rundt, og blev det klareste billede på sportens evne til at forene mennesker på tværs af lande, tro og holdninger.

Under medaljeceremonien for mixeddouble i bordtennis tog de to nordkoreanske medaljevindere, Ri Jong-sik og Kim Kum-yong, et billede sammen med deres konkurrenter fra Sydkorea, Lim Jong-hoon og Shin Yu-bin, samt to kinesiske guldvindere.

Billedet, hvor alle atleterne smilende står side om side, blev rost internationalt og udnævnt af magasinet People som et eksempel på sportsånd under legene.

Begivenheden, der umiddelbart virkede som en hyldest til sportslig samvær, har fået en alvorlig politisk dimension i det lukkede nordkoreanske regime.

For hvad der kunne tolkes som en uskyldig handling i mange dele af verden, anses i Nordkorea som et brud på regimets strenge retningslinjer for udenlandsk kontakt.

Nu står de to bordtennisspillere over for en "ideologisk vurdering" efter deres deltagelse i OL i Paris.

Ifølge netavisen Daily NK, som følger udviklingen i Nordkorea tæt, har de to bordtennisspillere været underlagt en streng "ideologisk vurdering", siden de vendte hjem i august.

Dette er en rutinemæssig praksis for nordkoreanske atleter efter internationale konkurrencer, hvor deres opførsel og kontakt med udlændinge bliver nøje gransket.

Kilden, som avisen henviser til, har oplyst, at de nordkoreanske myndigheder er særligt kritiske over for, at Ri og Kim smilende poserede sammen med deres sydkoreanske rivaler.

Forud for OL havde Nordkorea forbudt sine atleter at kontakte udenlandske deltagere, herunder sydkoreanere, hvilket gør den pågældende selfie til et kontroversielt emne.

Om der venter en straf, eller om atleterne slipper med en reprimande, er endnu uafklaret, men episoden illustrerer tydeligt, hvor skrøbelige de politiske spændinger mellem Nord- og Sydkorea er.

På de Nordkoreanske atleters vegne kan man kun håbe, at deres medaljehøst kan give dem en smule 'snor'.

Anbefalet til dig