Billig sommerferie i udlandet: Ved disse destinationer får du den største besparelse

27/03/2024

Lucas Andreas

Foto: Shutterstock.com
Der kan være en stor besparelse at hente.

Mest læste i dag

Som sommerferien nærmer sig, vokser drømmene om sol, strand, og eventyr for mange danske familier.

Traditionelt har jagten på den perfekte sommerferie også været synonym med bekymringer om høje priser på flybilletter, især i skolernes sommerferie, som falder i rejsesæsonens højsæson.

Men i år er der gode nyheder for dem, der længes efter nye horisonter uden at tømme sparegrisen. Ifølge rejsesøgemaskinen Momondo er der nu flere destinationer, hvor flyrejser er markant billigere end sidste år.

Det skriver B.T.

"Generelt oplever vi, at prisniveauet på årets sommerferierejser er stabiliseret sammenlignet med sidste år," forklarer Per Christiansen, rejseekspert hos Momondo. Denne stabilisering bringer dog en ekstra fordel med sig; visse populære destinationer fremstår nu som deciderede kup for rejselystne danskere.

Denne udvikling kan være en kærkommen lettelse for mange, særligt familier, der traditionelt har måttet strække budgettet for at finansiere sommerens eventyr.

Et eksempel, der nævnes, er den italienske havneby Genova, hvor en flyrejse kan være op til 1.790 kroner billigere end forrige sommer - en besparelse på 39%.

Du kan se de ti steder med størst besparelse i bunden af artiklen.

Det er en gylden mulighed for at opleve nye kulturer, nyde solen ved Middelhavet, og ikke mindst, forkæle sig selv med lokal gastronomi såsom pizza og spaghetti bolognese, uden at bekymre sig om overforbrug.

Selvom det er væsentligt lettere at finde flybilletter til overkommelige priser, er det stadig vigtigt at være opmærksom, når man booker indkvartering for at sikre, at hele feriebudgettet ikke bliver oppustet. Rejseeksperter anbefaler derfor, at man også kigger efter gode tilbud på hoteller eller ferieboliger for at maksimere besparelserne.

Således åbner sommeren 2024 op for eventyr til nye destinationer for danske familier, der ønsker at skabe minder uden at ofre budgettet. Med lidt planlægning og strategisk søgning efter de bedste tilbud, kan drømmeferien blive en realitet.


Destination Procentvis besparelse

Genova, Italien -39%

Hurghada, Egypten -27%

München, Tyskland -20%

Marseille, Frankrig -19%

Napoli, Italien -12%

Bari, Italien -11%

Antalya, Tyrkiet -10%

Zakynthos, Grækenland -9%

Tirana, Albanien -7%

Dubrovnik, Kroatien -7%

Anbefalet til dig