Birgitte slår fast: Danskerne skal oplyse deres telefonnummer

17/11/2021

Julie Møller

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Der lyder en kraftig opfordring til danskerne.

Mest læste i dag

Corona-smittetallene stiger i disse dage.

Tirsdag var 3.899 personer testet positive for corona. Det er det højeste antal daglige smittetilfælde siden 18. december. Her lød tallet på 4.508 smittet på et døgn.

Smitteopsporing skal ske så hurtigt som muligt, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Derfor er det vigtigt, at man oplyser sit telefonnummer, når man skal testes. Rigtig mange af de smittede, der er blevet PCR-testet, har ikke oplyst deres telefonnummer, og det forsinker smitteopsporingen. Styrelsen for Patientsikkerhed skal bruge unødig tid på at finde telefonnumre og i sidste ende bede Politiet om hjælp til at finde dem.

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.

”Hastighed betyder meget, når det handler om at bryde smittekæder. Vi vil rigtig gerne tale med de smittede så hurtigt som muligt. Derfor vil vi kraftigt opfordre folk til at oplyse deres telefonnummer, når de skal testes, så vi kan ringe til dem”, siger vicedirektør Birgitte Drewes.

Tag telefonen

Derudover oplever Styrelsen for Patientsikkerhed, at mange ikke tager telefonen, når smitteopsporingen ringer, eller ikke vender tilbage på den sms, styrelsen sender efter et ubesvaret opkald.

Foto: Shutterstock. 

”Smitteopsporingen ringer altid fra 3232 0511, som er smitteopsporingens nummer. Man kan derfor trygt tage telefonen eller ringe tilbage, hvis man får et opkald eller en sms fra 3232 0511. Vi beder derfor alle om at tage telefonen eller ringe tilbage til os”, siger Birgitte Drewes.

 

 

Anbefalet til dig