Bjarne Henriksen forklarer: Her er årsagen til min opførsel i 'Forræder'

Af: Lucas Andreas

|

31/05/2024

Nyheder
Foto: Blu/TV 2
Foto: Blu/TV 2
Han har trukket opmærksomhed for sin atypiske opførsel.

Mest læste i dag

Artiklen indeholder IKKE spoilers fra fredagens finaleafsnit.

Den aktuelle sæson af det populære tv-program 'Forræder' får fredag sin ende, og mange seere venter med stor spænding på afgørelsen.

Igennem sæsonen har flere af deltagerne trukket stor opmærksomhed for deres opførsel, og en af dem er skuespilleren Bjarne Henriksen.

Bjarne Henriksen er kendt for sine store præstationer i store danske serier som 'Forbrydelsen', 'Borgen' og 'Badehotellet'.

Men nu har Bjarne Henriksen også sat et uforglemmeligt præg på TV 2's realityshow 'Forræder'.

Bjarne Henriksens deltagelse har været præget af en særlig tilgang, der adskiller sig fra de andre deltageres – en tilgang, der i virkeligheden er et oprør mod den traditionelle underholdningsindustri.

Det skriver TV 2

Den garvede skuespiller har ofte takket nej til underholdnings-tv, men da han blev kontaktet af en caster fra 'Forræder', vakte konceptet dog hans nysgerrighed. 

En bemærkelsesværdig karakter

På 'Forræder'-slottet i det sydfynske indtog Bjarne Henriksen hurtigt rollen som en mystisk enspænder. Hans sorte klæder, dybe stemme og spydige kommentarer gjorde ham til en bemærkelsesværdig karakter. Han var ofte samtalepunktet hos de andre deltagere, idet hans spillemåde blev sammenlignet med kaos.

Men hvad de andre deltagere og ikke mindst seerne ikke vidste var, at der lå en bevidst strategi bag hans opførsel. Bjarne Henriksen ønskede nemlig at bryde med de konventionelle rammer for, hvordan man opfører sig i et tv-program.

Bjarne Henriksens deltagelse i 'Forræder' var et forsøg på at udfordre den typiske tv-ramme. Han nægtede at følge manuskriptet og valgte i stedet at være helt sig selv. "Jeg ville ikke tegne et glansbillede af Bjarne Henriksen. Jeg ville bare spille spillet," siger han.

Stod i skarp kontrast til de andre deltagere

Bjarne Henriksens tilgang til spillet stod i skarp kontrast til de andre deltageres. Han afviste direkte spørgsmål om, hvorvidt han var forræder, og påtog sig ofte rollen som djævlens advokat. Hans modvilje mod konsensus uden grundig diskussion førte til, at han ofte indtog det modsatte standpunkt, bare for at få gang i en samtale.

Den atypiske tilgang gjorde ham til en udfordrende, men også fascinerende deltager.

Selvom 'Forræder' var mindre kontrolleret end andre programmer, var der stadig regler at følge. Bjarne Henriksen havde en indledende "kamp mod systemet", hvor han skulle vænne sig til produktionsreglerne. 

Om Bjarne Henriksen ender med at vinde TV 2-programmet ‘Forræder’ vil tiden vise. 

Anbefalet til dig