Bjarne hylder dronning Margrethe med 3 meter høj buste: Nu kan den blive din

Af: Mie M.B

|

17/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den originale buste af dronningen er udstillet på Holmegaard Museum

Lige nu læser andre også

Designerne Jim Lyngvild og Joachim Jensen skabte tilbage i 2022 en tre meter høj buste af majestæten, som nu pryder udstillingen på Holmegaard Museum.

Bjarne Lynge, medindehaver af WOW Factory, fortæller, at de fik lov til at lave en kopi af busten til sig selv. Den imponerende skulptur er skåret ud i flamingo ved hjælp af en speciallavet CNC-fræser, samlet af mange dele, spartlet, slebet og til sidst overtrukket med en slagfast plastoverflade, der gør den robust og vejrbestandig. Det skriver SN.

"Vi prøvede at finde en god placering i København under tronskiftet, men folk var for stressede," siger Bjarne Lynge og tilføjer, at de stadig søger efter det rette hjem til statuen. Hvis nogen har den perfekte placering og er villig til at betale en sekscifret pris, er de åbne for forhandlinger.

WOW Factory specialiserer sig i at skabe figurer primært i flamingo af forskellig kvalitet, og deres tidligere projekter inkluderer blandt andet en fuld størrelse elefant lavet til ZOO. Skulpturerne bliver behandlet med en særlig plastoverflade, hvilket gør dem slagfaste og i stand til at modstå vejr og vind.

"At lave en statue som dronningens tager cirka en måned, hvis vi ikke laver andet," afslører Bjarne Lynge om den imponerende skabelsesproces.

I Instagram indlægget kan du se den originale buste ved siden af designeren Jim Lyngvild.

Anbefalet til dig