Blev idømt livstid: Nu kommer han med vild afsløring i retten

27/08/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
En mand i 30'erne, der er idømt livstid, er i Østre Landsret kommet med en vild afsløring.

Mest læste i dag

Han blev idømt livstid for et blodigt bandedrab sidste år. Men nu bedyrer han sin uskyld og brænder alle broer med sin vilde afsløring i retten.

Han hævder ikke blot at være uskyldig i sagen, han hævder rent faktisk at have været meddeler for Københavns Vestegns Politi, da drabet blev begået i april 2020.

Han hævder at have været meddeler for Københavns Vestegns Politi fra 2018 og frem til sin anholdelse i 2020.

"Jeg har ikke vidst alting om alt, men alt hvad jeg har vidst, det har jeg sendt videre til min kildefører hos Vestegnens Politi," udtaler manden ifølge B.T.

Ifølge B.T. sidder mandens kildefører hos Københavns Vestegns Politi med i retten som vidne.

Spøjst kan man dog sige, det er, at manden ikke valgte ikke at fortælle om sin rolle som kilde, da sagen var for Retten på Frederiksberg.

Her blev i alt fire mænd idøm livstid af Retten på Frederiksberg sidste år i sagen efter at være kommet af den overbevisning at sagen udspringer af en konflikt i bandemiljøet.

Det var en forsætlig dødelig påkørsel den 20. marts 2020, der fik gruppen til at planlægge en hævnaktion mod rivaliserende medlemmer af Husum-grupperingen. Det slog Retten på Frederiksberg fast.

Der blev i den forbindelse stjålet en bil, der fik påsat stjålne nummerplader. Samtidig blev der skaffet våben og dertilhørende ammunition, inden et ukendt antal mennesker, som er alle skulle være medlemmer af Loyal To Familia 3. april 2020 kørte afsted mod tre rivaler.

Retten på Frederiksberg fandt det bevist, at man havde til hensigt at dræbe, men at man ikke nødvendigvis ville dræbe alle tre.

Det mislykkedes dog, da de tre personer nåede at løbe væk. Fem døgn senere - den 8. april - blev den 22-årige mand dræbt på en parkeringsplads i Husum i København.

Episoderne var en del af en blodig konflikt mellem LTF og den såkaldte Husum-gruppering som i foråret 2020 kostede flere unge mennesker livet.

Anbefalet til dig