Blev latterliggjort af Mette Frederiksen: Hun har nu taget Kåres bobler til nåde

24/10/20 17:47

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Det er blot en måned siden, at en af landets corona-bekæmpere fik skæld ud.

Hvis man skruer tiden tilbage til september, så var det slet ikke i orden, at SSI-bossen anbefalede, at de sociale kontakter blev skåret ned til fem-ti personer. 

Det er nu blevet en officiel anbefaling fra myndighederne. 

"Jeg kan ikke længere følge med i, hvad der er op og ned. Hvad værre er, folk risikerer jo at miste tilliden til det, der kommer ud af munden på regeringen," siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen til Ekstra Bladet.  

Det er nemlig ikke mere end en måned siden, at Mette Frederiksen udtalte på et pressemøde, at vi ikke taler om bobler og antal. 

Statsministeren gav Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut, et ordentligt gog i nøden. 

Kåre fik rap over nallerne

Kåre Mølbak rådede danskerne få dage forinden, at man skulle sørge for, at man blot sås med en lille gruppe mennesker.

"Man skal finde måske fem eller ti personer, som man kan være sammen med. Det er så dem, man kan være sammen med i efteråret," sagde han på pressemødet den 15. september. 

Det blev der dog hurtigt lukket ned for, da man mente, at det var helt ude i hampen. 

"Det er ikke et tal på fem eller ti. Vi taler ikke om en social boble," sagde overlæge Bolette Søborg. 

Blevet en officiel anbefaling

Hvis man derimod skruer tiden frem, så har Søren Brostrø, direktør for Sundedsstyrelsen, understreget, hvor vigtigt det er, at vi alle begrænser vores sociale kontakt. 

"Vi skal begrænse vores nære omgangskreds. Vi skal holde os til en fast lille omgangskreds på højest ti forskellige personer, ud over vores egen husstand," lød det fra Søren Brostrøm i en pressemeddelelse. 

Martin Geertsen sidder derfor rundtosset tilbage hos Venstre.

"Statsministeren har taget Kåre Mølbaks betragtninger til nåde. Problemet er bare, at ingen mennesker ved, hvorfor noget var forkert i september, men nu rigtigt her i oktober. Jeg har ikke længere nogen anelese om, hvad der er politik og hvad der er sundsfaglig rådgivning," siger han til Ekstra Bladet.