Bliver det 5.000 kroner dyrere resten af året: Alle forbrugere vil modtage en besked

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Der er trist penge-nyt til en stor gruppe danskere.

Lige nu læser andre også

Gennem de seneste mange år har Sindal Varmeforsyning fastholdt en lav varmepris, hvilket de har været stolte over.

Men fra 1. oktober og resten af året vil prisen på fjernvarme stige markant for forbrugerne.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Det skal ses i lyset af et markant fald i indtægter fra el-salg og øgede omkostninger til brændsler, vedligehold mv. munder ud i, at de ser sig nødsaget til at hæve prisen.

De lægger ikke skjul på, at det er en situation, de gerne havde været foruden, men de er oppe imod et marked, de ikke selv har indflydelse på.

De skriver desuden, at de har været på forkant med at investere i den grønne omstilling.

I 2023 kom 97,4% af deres produktion fra vedvarende energikilder. Havde de ikke foretaget disse investeringer, havde deres prisniveau været højere.

Det bliver dyrere

Prisstigningerne betyder, at et standardhus på 130 m2 og 18,1 MWh kommer til at koste 21.950 kr. mod forventet 16.986 kr. Det svarer til en stigning på 4.964 kr.

Den variable pris er 705 kr./MWh inkl. moms frem til og med 30.09.2024, hvorefter den stiger til 1.500 kr./MWh inkl. moms.

Det er vigtigt at understrege, at det er et forventet resultat, men de reagerer på de data, som de har for de første 5 måneder af året.

Derfor hæves aconto rate 4 og 5 med 100 % og endelig opgørelse kommer med årsopgørelsen januar 2025. For dem er det rettidig omhu at reagere, når virkeligheden ændrer sig så voldsomt fra vores budget.

Det er langt over det niveau, de har været vant til og denne stigning vil kunne mærkes. De har en klar forventning om, at 2025 kommer tilbage i niveau som 2024.

I 2023 og 2024 har de investeret i el-kedel, akkumuleringstank og fået flere forbruger bl.a. i Astrup – disse investeringer påvirker ikke vores regnskab, da disse først påbegyndes afskrivning når de er idriftsat.

Det har altså ikke indflydelse på den forestående prisstigning.

Alle forbrugere vil modtage en sms eller mail om denne prisstigning. Ligeledes vil det fremgå af deres hjemmeside.

Skulle der være spørgsmål til denne prisstigning, kan direktør Jesper Skrubbeltrang kontaktes på jesper@sindalvarmeforsyning.dk

Anbefalet til dig