Bodil, Ghita og mange andre: Stjernespækket rolleliste afsløres

Foto: Viaplay / DR

Nogle af dansk skuespils helt tunge navne er på vej foran kameraet igen.

Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro, Peter Mygind og Søren Pilmark er de første af mange store navne, som medvirker i tredje og sidste sæson af Lars von Triers tv-serie RIGET.

"Zentropa, NENT og DR kan i dag præsentere den første række af skuespillere, der medvirker i den uigenkaldeligt sidste sæson af den legendariske serie RIGET om det gode og det onde på Rigshospitalet i København," lyder det i en pressemedddelese. 

"Persongalleriet i RIGET EXODUS – som sidste sæson hedder – er meget omfattende, og castet vil derfor blive offentliggjort løbende over de kommende måneder. I dag kan de første fem skuespillere præsenteres."

Læs også

Nu giver endnu en ting adgang til coronapas

I Fru Drusses fodspor

I en af seriens hovedroller kan seerne glæde sig til at se Bodil Jørgensen gå i Fru Drusses fodspor som søvngængeren Karen, der leder efter svar på, hvad der er sket med karaktererne fra seriens første sæsoner, efter det store strømsvigt i sidste afsnit af anden sæson. I RIGET EXODUS begiver Karen sig i søvne en nat ud i mørket og ender på mystisk vis foran Rigshospitalet…

Bodil Jørgensen er en af landets mest populære skuespillere med en lang række store film- tv- og teaterroller bag sig. Senest har hun spillet en af hovedrollerne i 2. Verdenskrigsfilm De forbandede år,og hun er landskendt for sin rolle i Badehotellet.

"For snart 25 år siden lavede jeg Idioterne med Lars. Jeg var ung og ville alt muligt. Så mange indre kræfter, jeg kunne lægge i den historie om unge mennesker og deres drømme. Så gik alle årene til nu, Jeg og Lars er blevet ældre. Men jeg føler jeg har de samme kræfter... som dengang.
Jeg glæder mig hver dag til at være søvngænger på Riget, hvor Lars er hospitalsdirektør. Glæder mig til hver dag at prøve at skille det onde fra det gode.." udtaler Bodil Jørgensen.

Ghita Nørby tilbage i glansrolle

Hun var med i de første sæsoner af Riget,og nu er hele Danmarks Ghita tilbage i rollen som narkoselægen Rigmor Mortensen – nu som patient på det hospital, som hun selv regerede på i en menneskealder. I RIGET EXODUS er meget sket for Rigmor siden sidst, og hun bruger tiden på at hjemsøge elevatorerne på hospitalet….

I over 65 år har Ghita Nørby prydet de skrå brædder, tv-skærmene og biograflærreder med en uendelig række af glansroller. Fra Baronessen på Benzintanken til Ingeborg Skjern i Matador. Fra klassikere på Det Kongelige Teater til den Oscar-nominerede Dansen med Regitze.

Ghita Nørby citat:
"At være med i Lars von Triers første “Riget“ var for mig en livsoplevelse og en dybt lærerig periode i mit liv. For mig som skuespiller og menneske, var mødet med Lars en arbejdets fornyelse, som jeg har båret med mig hele livet. At være inde i Lars von Triers synsfelt, hans kameraøje, er en ubeskrivelig glæde. Da der så kom en besked om, at vi skulle afslutte “ Riget “, og at Rigmor, altså mig Ghita, skulle være med igen, fordi jeg jo er en af de overlevende, så kunne jeg ikke blive mere glad i hjertet. Det hold af filmmennesker som produktionen har samlet, er gaver hver især. Lars von Trier er et geni. Sådan ser jeg på “Rigets“ historie.”

Kendt skuespiller med for første gang

Ny på rollelisten i RIGET er også Nicolas Bro, som skal spille rollen som portøren Balder.

På hospitalet bliver han kaldt Bulder, opkaldt efter Bulder, som Jens Okking udødeliggjorde i de to første sæsoner af RIGET.

Nicolas Bro har netop haft stor succes i rollen som Emmenthaler i Anders Thomas Jensen kæmpesucces Retfærdighedens Ryttereog er snart aktuel i Christoffer Boes kærlighedsdrama Smagen af Sult.

To andre gamle kendinge er også med igen: Peter Mygind, der for tiden har stor succes i anden sæson af TV2 Charlies krimiserie Sommerdahl som politiefterforskeren Dan Sommerdahl, vender tilbage til den rolle, der gav ham hans store gennembrud: Den forkælede og selvoptagede medicinstuderende Mogge. Og Søren Pilmark er også på rollelisten igen. Med over fire årtier i dansk showbiz, film, tv og teater har han prøvet det meste. Således også RIGET, som han nu vender tilbage til i rollen som den kyniske reservelæge Krogshøj, også kaldet Krogen.

RIGET EXODUS har forventet Danmarkspremiere på Viaplay i løbet af 2022 og lanceres som en Viaplay Original, hvorefter den efter en kort periode har TV-premiere på DR.

Læs også

DMI advarer: Luk vinduer og døre

 

 

 

Læs også