Bodil Jørgensen har set døden i øjnene 3 gange: Nu deler hun ærlige ord

09/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Charlotte De La Fuente/Ritzau Scanpix
Den populære, danske skuespillerinde løfter sløret for noget helt specielt.

Mest læste i dag

Bodil Jørgensen har oplevet lidt af hvert i sit 62 år lange liv.

Forleden oplevede hun sin datters, Rigmor, konfirmation, som hun havde ventet på i hele 15 år, men der har også været mere ubehagelige oplevelser i den evigt populære skuespillerindes liv.

Hun har nemlig hele tre gange undsluppet døden, hvor den har været helt tæt på, men Bodil Jørgensen har altid sejret på målstregen.

Og et gammelt ordsprog lyder jo, at hvad der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere, og det er Bodil Jørgensen i sandhed et levende eksempel på.

Derfor har hun også valgt fire hélt særlige ord, der skal stå på hendes gravsten, når tiden engang er inde. Det har hun afsløret i TV 2 Charlie-portrættet ‘Bodil Jørgensen – man ved aldrig med i morgen’.

Til grund for ordene ligger de tre gange, hvor døden var helt inde på kroppen af Bodil Jørgensen.

Første gang var hun 27 år gammel, og her befandt hun sig i et tog, der var på vej til København, da toget kørte af sporet. 

I togulykken, der er en af de værste i dansk historie, døde otte mennesker, og hele 72 mennesker kom slemt til skade.

Anden nærdødsoplevelse var på Det Kongelige Teater, hvor en scenevæg på et halvt ton væltede. Her var hun lige ved at blive fanget under væggen, men hun nåede væk i sidste sekund.

Sådan skriver B.T.

Tredje og sidste gang endte Bodil Jørgensen i respirator, da en traktor, som var løbet løbsk, kørte hende over, hvilket resulterede i at flere organer var beskadiget, herunder lungerne som var klappet sammen.

Derfor skal der på Bodil Jørgensens gravsten stå følgende fire ord: Frygt ikke, tro kun. Om sit valg siger hun selv følgende:

“Det er nogle gode rammende ord. Og så er det billigt, for det er kun fire ord”, forklarer hun ærligt.

'Bodil Jørgensen – Man ved aldrig med i morgen' kan ses på TV 2 Play.

Anbefalet til dig