Bodil Jørgensen tæt på at dø: Nu har hun skrevet under

10/09/2021

Sarah Steenfeldt

Bodil Jørgensen er blandt andet kendt fra sin rolle i tv-serien Lykke på DR. Foto: Agnete Schlichtkrull
Efter en ulykke retter Bodil Jørgensen nu skarp kritik.

Mest læste i dag

I 2014 var Bodil Jørgensen ude for voldsom ulykke, i forbindelse med en filmoptagelse på Mandø i Vadehavet.

Det var under indspilning til filmen ‘Far til fires vilde ferie’, at det gik helt galt. Under optagelserne skulle en traktor køre op af et dige, hvor den pludselig gled og her faldt den populære skuespillerinde ind under traktoren.

Hverken ulykken eller forløbet efterfølgende, har Bodil Jørgensen talt højt om i pressen - men nu tager hun alligevel bladet fra munden.

Bodil Jørgensen har nemlig skrevet under på et protestbrev over arbejdsmiljøet i film- og tv-branchen. Til filmmagasinet Ekko kritiserer hun de forhold, som hun og hendes kolleger har oplevet i branchen.

De gennemgående klagepunkter lyder på stress, dårlig tone og øget risiko for ulykker - og 645 personer har indtil videre skrevet under på, at der skal gøres noget seriøst ved arbejdsmiljøet i branchen.

Dårlig forberedelse resulterede i ulykke

Den omtalte ulykke skete fordi optagelserne ikke var godt nok forberedt, fortæller Bodil Jørgensen.

“Ulykken skete, fordi optagelsen ikke var godt nok forberedt. Stakkels Kurt Ravn, der kørte traktoren, havde ikke haft mulighed for at prøve at køre op ad et dige. Og min familie, hvor mange er bønder, har sagt, at det var vanvittigt at køre op med en traktor, som jo har vægt bagtil,” fortæller hun.

Efter ulykken kæmpede Bodil Jørgensen for sit liv, og hun var indlagt i respirator. 

I offentligheden hed det fra producentens side, at Bodil Jørgensen var sygemeldt, men havde det godt efter omstændighederne. 

Denne udtalelse har skuespillerinden ikke meget tilovers for.

“Henrik Møller-Sørensen (producent fra ASA Film der laver ‘Far til fire’-filmene’ red.) forsøger at give indtryk af, at der ikke er sket noget særligt, mens jeg ligger i respirator på intensiv og er ved at dø,” lyder det fra Bodil Jørgensen i interviewet med Ekko.

Anbefalet til dig