Boede bag i beskidt gammel bil: Labrador-huskyen Ayoe blev brugt som hvalpefabrik

13/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Ayoe og internatmedarbejder Mie Munck, der passer hende på internatet i Roskilde, hvor hunden nu bor. Foto: Dyrernes Beskyttelse
Hun var bare skind og ben. De store blanke øjne så bedende op, da den toårige labrador-husky endelig bliver hentet. Det var en sen aften i oktober, og hvis ikke Dyrenes Beskyttelses vagtcentral havde fået et opkald fra en bekymret borger, var Ayoes liv nok sluttet her. Ayoe havde fået tre kuld hvalpe og havde derfor opfyldt sin rolle som hvalpefabrik. Der var nu ikke længere nogen grund til at holde liv i hende, og ejeren ville derfor skyde Ayoe. Det fortæller Dyrernes Beskyttelse i en nyhed på deres hjemmeside.  Heldigvis sluttede Ayoes historie ikke her. I sidste øjeblik fik Dyrenes Beskyttelse reddet hende, og det var et skræmmende syn der mødte Mie Munck, som er internatmedarbejder på Roskilde Internat. ”Hun var så udsultet, at hendes ribben stak frem under den glansløse pels. Hun havde akut brug for hjælp og var meget kuet. Jeg fik et kæmpe stik i hjertet,” siger Mie Munck.  Boede i en gammel bil Ayoe havde hele sit liv kun kendt en virkelighed, nemlig livet i en gammel bil. Her boede hun, fødte hvalpe, spiste og havde afføring. Hun levede med andre ord i sit eget skidt, og fik hverken pleje eller omsorg. I sit korte liv, har hun født intet mindre end tre kuld hvalpe. Disse hvalpe er alle blevet solgt direkte fra bilen.  Da hun kom til Roskilde Internat, havde hun akut brug for pleje. Hun var fyldt med lopper, hun lugtede og hendes kløer var alt for lange. Desuden var Ayoes ben helt mørke af urin og afføring. Trods de uanstændige forhold, har Ayoe alligevel været en meget omsorgsfuld og god mor over for de tre kuld hvalpe hun nåede at føde, og netop derfor fik hun navnet Ayoe. ”Vi kalder hende ’Ayoe’, da det betyder ’vidunderlig, beskyttende mor’. For det ved jeg, hun har været for sine hvalpe. Hun er bare sådan en god hund, der fortjener en masse kærlighed i sit liv,” fortæller internatmedarbejder Mie Muck.     

Mest læste i dag

Hun var bare skind og ben. De store blanke øjne så bedende op, da den toårige labrador-husky endelig bliver hentet. Det var en sen aften i oktober, og hvis ikke Dyrenes Beskyttelses vagtcentral havde fået et opkald fra en bekymret borger, var Ayoes liv nok sluttet her.

Ayoe havde fået tre kuld hvalpe og havde derfor opfyldt sin rolle som hvalpefabrik. Der var nu ikke længere nogen grund til at holde liv i hende, og ejeren ville derfor skyde Ayoe.

Det fortæller Dyrernes Beskyttelse i en nyhed på deres hjemmeside. 

Heldigvis sluttede Ayoes historie ikke her. I sidste øjeblik fik Dyrenes Beskyttelse reddet hende, og det var et skræmmende syn der mødte Mie Munck, som er internatmedarbejder på Roskilde Internat.

”Hun var så udsultet, at hendes ribben stak frem under den glansløse pels. Hun havde akut brug for hjælp og var meget kuet. Jeg fik et kæmpe stik i hjertet,” siger Mie Munck. 

Boede i en gammel bil

Ayoe havde hele sit liv kun kendt en virkelighed, nemlig livet i en gammel bil.

Her boede hun, fødte hvalpe, spiste og havde afføring. Hun levede med andre ord i sit eget skidt, og fik hverken pleje eller omsorg. I sit korte liv, har hun født intet mindre end tre kuld hvalpe. Disse hvalpe er alle blevet solgt direkte fra bilen. 

Da hun kom til Roskilde Internat, havde hun akut brug for pleje. Hun var fyldt med lopper, hun lugtede og hendes kløer var alt for lange. Desuden var Ayoes ben helt mørke af urin og afføring. Trods de uanstændige forhold, har Ayoe alligevel været en meget omsorgsfuld og god mor over for de tre kuld hvalpe hun nåede at føde, og netop derfor fik hun navnet Ayoe.

”Vi kalder hende ’Ayoe’, da det betyder ’vidunderlig, beskyttende mor’. For det ved jeg, hun har været for sine hvalpe. Hun er bare sådan en god hund, der fortjener en masse kærlighed i sit liv,” fortæller internatmedarbejder Mie Muck. 

 

 

Anbefalet til dig