Bølge af indbrud: Branche hårdt ramt med over 23 sager indenfor den sidste uge

Af: Mie M.B

|

13/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu advarer butikschef både private og andre erhvervsfolk

Lige nu læser andre også

Bølgen af indbrud i Aarhus' caféer og restauranter har nu også ramt Burger Boom på Østergade, hvor butikschef Sofus Arberg fortæller om gentagne ubehagelige oplevelser. Trods foranstaltninger som udskiftning af butikkens dør til en model med mindre glas, har dette ikke forhindret tyvene i at slå til igen. Med to indbrud de seneste tre uger og en måned sidste år, hvor restauranten oplevede hele otte indbrud, står det klart, at problemet er omfattende og kræver yderligere tiltag. Det skriver Århus Stiftstidende.

For at beskytte forretningen mod de uvelkomne besøg, har Burger Boom gjort foranstaltninger til at sikre værdigenstande bedre. "Vi er begyndt at gemme vores kassebeholdning i en ekstra pengekasse, og vi gemmer vores tablets væk," siger Arberg, der også har oplevet, at en telefon og et par høretelefoner er blevet stjålet under et indbrud.

Situationen i Aarhus er alarmerende, og ifølge politiets pressemeddelelse har der i den forgangne weekend været 23 anmeldelser om indbrud specifikt rettet mod caféer og restauranter. Tyvene har primært haft fokus på kontanter og andre værdigenstande.

Arberg er bekymret for situationen og opfordrer andre forretningsdrivende til at være opmærksomme. "Jeg vil gerne advare andre folk eller butiksejere, som måske ikke ved, at de kan være den næste, der står for skud," siger han. Ud over de materielle tab, understreger Arberg også den økonomiske byrde, som indbruddene medfører på grund af selvrisiko ved forsikringer.

Anbefalet til dig