Bør kongehuset svare på kronprins Frederik-skandalen? Læs danskernes mening

Foto: Kamran Jebreili/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Kamran Jebreili/AP/Ritzau Scanpix
Tallene taler for sig selv.

Mest læste i dag

I en tid, hvor kongelige skandaler ofte fylder forsiderne, har Kronprins Frederiks nylige besøg i Madrid og hans påståede ophold hos den mexicanske model Genoveva Casanova vakt betydelig medieopmærksomhed i Danmark.

Mens de danske medier har dækket historien intensivt, har det danske kongehus valgt at stå udenfor spekulationerne, idet de ikke ønsker at kommentere på "rygter og insinuationer".

Det skriver B.T.

Til trods for mediernes intense dækning og offentlighedens tilsyneladende interesse for at læse om sagen, viser en undersøgelse foretaget af YouGov for B.T., at danskerne måske ikke er så optagede af sagen, som medierne antyder.

Undersøgelsen afslører, at 49 procent af de adspurgte er helt eller delvist uenige i, at kongehuset bør udtale sig officielt om kronprinsens ærinde i den spanske hovedstad. Kun 19 procent mener det modsatte.

Denne tilsyneladende mangel på offentlig interesse for at kræve svar fra kongehuset står i kontrast til den måde, hvorpå medierne har behandlet historien. Det rejser spørgsmål om, hvorvidt mediedækningen afspejler befolkningens reelle bekymringer eller blot jagter sensationelle historier.

Samtidig understreger en nylig Megafonmåling, at Kronprins Frederik fortsat nyder høj popularitet blandt danskerne. Hele 77 procent af de adspurgte i målingen mener, at kronprinsen ville være meget godt eller godt egnet til at overtage tronen nu.

Dette tyder på, at uanset spekulationerne om hans private liv, har kronprinsens offentlige image og hans rolle som fremtidig konge ikke lidt overlast i den brede offentlighed.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig