Børn leger tagfat: Regning lyder på 412.075 kroner

21/7/20 12:53

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
To børns fangeleg blev en meget, meget dyr omgang.

To børn der for nylig var på besøg på Shanghais Museum for Glaskunst må formentlig kigge langt efter lommepengene i resten af deres liv. Et hyggeligt museumsbesøg endte nemlig med både bodsgang og en regning, der nærmer sig en halv million kroner. Kun fordi at de to børn ikke kunne vente med at lege tagfat. 

Det fortæller avisen The Mirror.

Deres ellers uskyldige fangeleg udviklede sig nemlig, da de hoppede over en barriere, der ellers skulle holde besøgende på rigelig afstand af en af museets mest værdifulde genstande. Den anvisning fulgte de to børn dog ikke. 

Gik i flere stykker

For mens de to børn løb rundt og legede, lød der pludseligt et stort brag. De var kommet til at skade et af museets mest berømte værker. En skulptur af pustet glas, der ligner det berømte Disney-slot, som de fleste unge og gamle nok kender. Det er den spanske kunstner Miguel Arribas, der har skabt Askepot-slottet. 

Skulpturen vejer 60 kilo, og koster i omegnen af 412.075,00 kroner. Prisen for materialerne løber op, da der bl.a. er brugt 24-karats guld. Sammenlagt har kunstneren tidligere fortalt, at værket har taget 500 timer at lave. 

Efter hændelsen hvor det smukke slot gik i flere stykker, har børnenes forældre undskyldt ligesom de forsikrer, at de tager ansvaret for, at Askepots slot bliver repareret igen.