Børnepsykiater advarer forældre: Stop med at sige denne almindelige sætning til piger

29/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
At være forælder til teenagere kan være en hård og ofte utaknemmelig rolle.

Mest læste i dag

Der er masser af råd til, hvordan man guider, opmuntrer og disciplinerer teenagere, men måske har forældrene brug for lidt, at fortælle sig selv. 

Ifølge en ekspert, er der en almindelig sætning, som mange af os siger, men hvis din teenagedatter overhører dig, kan det være skadeligt. 

Hvordan piger tænker om og ser på deres krop, er stærkt påvirket af, hvad de ser modelleret omkring dem.

Derfor er det så vigtigt, at tænke igennem, hvad vi kommunikerer til dem, så vi ikke videregiver nogen kropsidealer til dem, uden at være bevidste om det.

Derfor siger eksperten, at du ikke må sige sætningen: 

“Jeg har været så god idag”, i forhold til det, du har spist. 

Børnepsykiater Helen Egger, fortalte ifølge The Sun, at hun altid beder forældre om, at stoppe med at sige den potentielt skadelige sætning. 

Hun forklarede, at hvis du siger denne type sætninger ofte nok, modellerer du et negativt forhold til din krop og forbinder dit selvværd med den mængde, du spiser.

Børnepsykiateren sagde: 

“Ikke at spise en bestemt slags mad, gør dig ikke til en god person.”

“Sund mad, fysisk aktivitet og glæden ved at være en fuldt afrundet person, der er så meget mere end deres udseende, hjælper med at modellere et mere neutralt forhold til din krop.”

I stedet foreslår hun, at fejre, hvad du har spist, og fremhæve, at det er det nyttige brændstof, som din krop har brug for. 

Hun giver eksemplet: 

“Jeg kunne aldrig have klaret mig igennem den kø i supermarkedet uden så god en morgenmad!” 

Som en tommelfingerregel foreslår hun, at enhver snak om din krop og den mad, du spiser, er positiv eller blot er baseret på fakta.

Anbefalet til dig