Boligmarkedet i Aalborg er under pres

Af: Helge Rahbek

|

01/06/2018

Mens prisstigninger på huse og lejlighed generelt er godt for sælgerne, så kan der også komme et tidspunkt, hvor det bliver for meget. Det tidspunkt er vi ved at ramme nu, hvor mange ejerlejligheder er blevet så dyre, at køberne vælger at trække sig.

Mest læste i dag

I løbet af det seneste år er udbuddet er ejerlejligheder på under 75 kvadratmeter eksploderet, da det er steget med 53 % i København og med hele 78 % i Aalborg. De mange udbud i landets større byer vækker bekymring, især når der bliver afsat færre lejligheder end nogensinde før.

”Priserne er kommet meget højt op, og der er flere sælgere end købere. De voldsomme prisstigninger, som vi har været vidne til de seneste år, er fortid. Vi er mest bekymrede for markedet i København og Aalborg, men Aarhus kommer ikke langt efter,” fortæller boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit ifølge Finans.dk.

Sammenligner vi tallene med landets næststørste by, så er udbuddet af lejligheder i Aarhus kun steget med 28 % i løbet af det sidste år.

Opturen med de stigende priser er slut

Mens udviklingen vækker bekymring hos flere af landets realkreditinstitutter, så forventes det ikke, at der kommer et nyt boligkrak, som vi så det under finanskrisen i starten af 2010. Til gengæld forventes det, at tiderne med opturen og de stigende priser er slut.

”Når vi ser ind i 2019, kan det være, at lejlighedspriserne i København og måske mere Aalborg end Aarhus sætter sig en lille smule. Men man skal huske på, at det er på ryggen af en meget stor stigning de sidste to-tre år. Så det er nok meget sundt, at det bliver nivelleret ud,” lyder det fra Michael Rasmussen, der er topchef hos Nykredit.

Der er derfor meget der tyder på, at markedet med lejligheder på under 75 kvadratmeter kommer til at falde i løbet af de næste par år, og derfor kan det være en god ide at vente med at investere i en lejlighed, hvis det ellers var planen.

Går du med en drøm om at realisere et lejlighedskøb her i Aalborg, så har du rig mulighed for at benytte de næste par år med at spare penge op, så du kan få en stor besparelse på din lejlighed. Hvis du allerede kan se, at økonomien stadig ikke er til det indenfor de næste par år, så kan du tage et kik på https://www.moneybanker.dk/.

Du har mulighed for at få et uforpligtet tilbud, og så kan det jo være, at du står og har råd til en splinterny lejlighed om et par år.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig