Bommert koster dyrt: Ekstra høj skatteregning på vej til 58.000 danskere

24/2/23 16:40

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En fejl har gjort, at 58.000 danskere kan se frem til at skulle betale en ekstra høj skatteregning. Men det er ikke en fejl, de selv har begået.

I perioden fra 2011 til 2015 har pensionsselskabet PensionDanmark ikke udregnet det korrekte pensionsafkast, hvilket nu får konsekvenser for 58.000 danskere.

Det skriver Finans.

Fejlen har ført til, at deres medlemmer fik for lidt udbetalt. I alt er der blevet udbetalt 276 millioner kroner for lidt i denne periode. Det svarer til godt og vel 400 kroner pr. medlem.

Ganske vist får de mange medlemmer nu de penge, de har krav på, men de mange års forsinkelse er ikke det seneste, der er problematisk i denne sammenhæng.

Når pengene bliver udbetalt til 58.000 danskere, vil de nemlig ikke blive sat ind på en pensionskonto, men derimod udbetalt til en lønkonto, da de ikke længere er medlem.

Det har den betydning, at de bliver beskattet efter andre regler, da denne udbetaling bliver betragtet som om, at de får udbetalt deres pensionsopsparing før tid.

Hvad det konkret betyder er, at de 58.000 danskere, der har penge til god hos PensionDanmark, kan se frem til at skulle aflevere hele 60 procent af beløbet til skattekassen.

Ifølge PensionDanmark er det dog ikke med deres gode vilje, at det er endt med at blive sådan.

Til Finans oplyser pensionsselskabet, at de har været nødt til at overføre pengene via NemKonto til de danskere, der har penge til gode, fordi de ganske enkelt ikke har haft andre muligheder.

Mediet har dog talt med en ekspert på dette område, som betvivler, at der skulle være hold i, at de ikke havde andre muligheder end at udbetale pengene via NemKonto.

I dag kan PensionDanmark bryste sig af at være et af de største pensionsselskaber i Danmark, da de har næsten 800.000 medlemmer.