Bookmaker sætter odds på demokratiet - væd om valget

07/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Danske Spil
For tredje folketingsvalg i træk er Danske Spil klar med odds på valget, og der bliver nok at spille på for politiske nørder og andre interesserede

Mest læste i dag

Statsministeren har netop udskrevet valg, og hos Danske Spil er man klar med de største udbud af spillemuligheder på et folketingsvalg nogensinde. Der er odds om, hvem der vinder nøglerne til Statsministeriet, de personlige stemmetal, hvor lang tid en kommende regeringsdannelse vil tage samt stemmeprocenter. Der vil komme flere odds til i løbet af valgkampen, skriver Danske Spil.

”Folketingsvalget er en særlig begivenhed – ikke bare for danskerne, men også for Oddset. Det er noget lidt andet, end det vi normalt laver odds på, og vi har forberedt os længe til valgudskrivelsen. Politik er på mange måder helt uforudsigeligt, så det er en særlig udfordring at sætte de rette odds, og meget ændrer sig fra dag til dag,” siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig i Danske Spil ifølge Aarhus24.

At sætte de rigtige odds op til et folketingsvalg er en helt særlig udfordring, der kræver lang forberedelse, hvor meningsmålingerne, politiske debatter og nyheder bliver gransket ekstra grundigt af oddssætterne i Danske Spil.

”Der er ingen tvivl om, at når vi kommer frem til valgaftenen den 05. juni, vil der være ekstra nerver på hos os i Danske Spil. Som bookmaker har vi oplevet, at politik er en svær størrelse at spå om. Det har vi set ved andre valg som f.eks. Brexit og Trumps præsidentvalg, hvor det var outsiderodds, der vandt,” siger Peter Emmike Rasmussen.

Danske Spil åbnede det første valgodds på et kommende folketingsvalg i 2015. Her har man kunnet spille på, hvem der blev den næste statsminister i Danmark.

”Meningsmålingerne har været med Mette Frederiksen gennem de seneste fire år. Men som vi ved i politik, er der ikke noget, der hedder: ”den er hjemme”, før sidste stemme er talt op, så der er fortsat masser at spille på og dermed give valgaftenen et ekstra krydderi,” slutter den oddsansvarlige fra Danske Spil.

Anbefalet til dig