Borgere følte sig stødt: Nu træder busselskab til

16/1/23 09:08

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Efter kritik fra borgere, vælger Midttrafik at ændre i deres reklamepolitik.

Reklamer på siden af bybusserne, er for mange en del af den danske bytrafik. Men der er dog grænser for hvad folk syntes, der er passende at have plastret på siden af de store køretøjer.

Det mærker Midttrafik, der har valgt at fjerne reklamer der indeholder nøgne bryster og andre seksuelle undertoner fra deres busser.

Det skriver Århus Stiftidende, der har fået en udtalelse fra Midttrafiks bestyrelsesformand, Steen Vindum (V).

"Der er folk, som føler sig stødt over at se nøgen hud. Vi kan jo alle sammen leve med at se noget mave og lidt mere, men det her handler om blandt andet bryster og om noget, der kan relatere sig til seksuelt indhold" siger Steen Vindum.

Tidligere busreklamer hos Midttrafik har bl.a. været for privathospitalet AK Nygart der har haft billeder af nøgne bryster med titlen “Nye bryster?” hængene på siderne af busserne. Reklamen første til at Facebook-gruppen “Markedet skal fa’me ikke bestemme, hvordan kroppen skal se ud!” blev dannet, hvor brugere kritiserede hospitalets syn på kropsidealer.

Beslutningen om forbuddet er en del af en større omstruktur af Midttrafiks reklamepolitik, der, ligesom andre kommuner, også ønsker et forbud mod spilreklamer på busser, toge og andet offentlig transport.