Borgerforslag næsten i mål: Gratis tandlæge til danskerne

Foto: Shutterstock

Skal danskerne kunne gå gratis til tandlæge?

I Danmark har vi et fornuftigt velfærdssystem, der blandt andet gør det muligt at tage til lægen, uden at det koster en krone.

Har du derimod ondt i dine tænder, og skal et smut til tandlægen, så kan det koste et stort beløb.

Læs også

Det skulle hun aldrig have sagt

Det er der mange danskere, der ikke er helt tilfredse med, og det er da også noget der holder danskerne fra at gå til tandlæge, som de ellers burde.

En gruppe danskere har i den anledning valgt at stille et borgerforslag, og det har på ganske kort tid fået de knap 50.000 støttere, som er nødvendigt for at nå i mål.

Et borgerforslag skal op på 50.000 støttere, før det kan blive taget op i Folketinget.

Der har været et lignende borgerforslag tidligere, men dette forslag blev forkastet den 23. februar 2021. Allerede dagen efter blev dette nye borgerforslag oprettet, og det er altså gået hurtigt.

“Vi mener at alt for mange mennesker i Danmark ikke kommer til tandlægen, fordi det ganske enkelt er for dyrt. Det er helt urimeligt tandlægen ikke er med ind under sundhedssektoren, da munden også er en del af ens krop.” lyder det i Borgerforslaget, der fortsætter:

“Man ved med sikkerhed at mange sygdomme kan undgås. hvis folk kom regelmæssigt til tandlægen. Her er problemet desværre at rigtigt mange mennesker ikke har råd til de dyre tandlægebesøg og derfor desværre vælger det fra.”

Borgerforslaget er blevet stiftet af Dunja Fogelberg Hansen og i skrivende stund har forslaget fået 46.232 støttere.

I alt skal der 50.000 støttere til, før forslaget kan blive bragt op i Folketinget. Du kan se borgerforslaget her 

Læs også

Sarah har løst mysteriet: Her havner de forsvundne sokker

 

 

 

Læs også