Borgmester afslører chokerende dødstal for ukrainsk by

12/4/22 18:24

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock/Mariupol 2022
Vadym Boichenko, der er borgmester i den ukrainske by Mariupol, har afsløret chokerende dødstal for byen i det østlige Ukraine.

I en tale har Mariupols borgmester, Vadym Boichenko, forklaret, at det har været svært at beregne det præcise antal ofre, siden de russiske styrker indtog den ukrainske havneby, der ligger i den østlige del af landet.

I den samme tale sagde borgmesteren, at det estimeret, at omtrent 21.000 civile borgere er blevet dræbt i den belejrede havneby, siden starten af den russiske invasion. Det rapporterer Reuters ifølge The Guardian.

Potentielt set er der en risiko for, at tallet faktisk kan være endnu højere. Det fortæller Pavlo Kyrylenko, der er guvernør i Donetsk-regionen. Ifølge ham er der nemlig en risiko for, at antallet af dræbte civile er så højt som 22.000.

"Mariupol-situationen gør det svært at udtale sig om antallet af ofre. Byen er under belejring og er blokeret," sagde Pavlo Kyrylenko ifølge CNN.

"Vi taler i øjeblikket om 20.000 til 22.000 døde i Mariupol," lød det også fra ham.

Mariupol er en af de byer i Ukraine, der har været hårdest ramt af krigen, og mandag udsendte den 36. ukrainske flådebrigade et opslag på Facebook, hvori de skrev, at halvdelen af deres soldater er blevet dræbt, mens resten forbereder sig på at dø eller blive taget til fange.

"Halvdelen af vores soldater er dræbt og vi forbereder os på enten at dø eller blive taget til fange," lød det fra brigaden, der i næsten 50 dage efter bedste evne har forsøgt at forsvare Mariupol, der har været hærget af russiske styrker.

Derudover afslørede de også i opslaget på Facebook, at de er ved at løbe tør for ammunition, hvorfor de snart ikke har mulighed for at bekæmpe de russiske styrker, der har belejret store del af byen – og altså også slået mere end 20.000 civile ukrainere ihjel.