Borgmester kræver nattelivet lukket

15/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nattelivet er i disse dage en udskældt størrelse. Nu kræves det lukket ned for en periode.

Mest læste i dag

Den københavnske overborgmester Frank Jensen (S) har tirsdag udsendt en pressemeddelelse, hvor han kommer med noget af en udmelding. Særligt Odense og København er omdrejningspunkterne for den stigning i antallet af coronasmittede, som landet har været vidne til de seneste par uger. Det genåbnede natteliv har ofte været omtalt som et af de steder, hvor smitten kan sprede sig. Det vil overborgmesteren nu gøre noget ved 

Den socialdemokratiske politiker foreslår i pressemeddelelsen, at det skal gøres forbudt at sælge alkohol senere end klokken 20 i kiosker og butikker, der ligger i zoner, der kan betegens som  "nattelivszoner". Derudover skal kommunens støj- og parkmedarbejdere kunne hive bødeblokken frem, hvis de oplever nogen, der sviner eller larmer i nattelivet. 

Politiet advarer

Forslaget fra Frank Jensen falder i forlængelse af, at en række politikredse - anført af Rigspolitiet - i sidste weekenden manede til, at unge, festgæster og andre huskede at holde afstand. Udmeldingen faldt på baggrund af de stigende smittetal. 

"Selv om det kan være svært både at holde humøret højt og smitteniveauet lavt, så må vi i fællesskab hjælpe hinanden med at overholde reglerne. Når ansatte bliver sendt hjem fra arbejde, så er det jo ikke for at skabe plads til, at andre kan feste igennem. Tværtimod så er det et varsel om, at hvis ikke kontakttallet atter falder, så risikerer vi at skulle genindføre mere omfattende samfundsmæssige restriktioner. Det er der ingen, der ønsker," siger Thorkild Fogde.

Især når det gælder fester og større sammenkomster er det vigtigt, at man sætter sig godt ind i myndighedernes gode råd og regler.

"Man kan gøre meget for at undgå, at smitten spreder sig. Vi kan mødes udendørs, holde afstand og holde god hygiejne, hente smittestopsapp’en og mange andre ting. Fra politiets side vil vi også gøre vores for at begrænse smitten. Så vi vil stadigt være talstærkt tilstede i blandt andet nattelivet med både gode råd og bødeblok for at sikre, at tingene foregår, som de skal," siger Thorkild Fogde.

 

 

 

Anbefalet til dig