Borgmester måtte forlade sin post efter krænkelsessag: Nu får han millionbeløb

Af: Lucas Andreas

|

31/01/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons, News Øresund - Johan Wessman.
Foto: Wikimedia Commons, News Øresund - Johan Wessman.
Borgmesteren sagde op efter en shitstorm ramte ham med orkanstyrke.

Lige nu læser andre også

Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune for Venstre, meddelte sin afgang fra borgmesterposten onsdag d. 24. Januar efter en regulær shitstorm, som han havnede i efter en episode med en kvindelig kollega i Aalborg d. 11.- 12. Januar. Borgmesteren, der havde siddet som borgmester siden 2014 modtager nu en pæn pengesum i eftervederlag.

Beslutningen op at stå af bringer et eftervederlag på over en million kroner med sig. Dette eftervederlag, som også andre borgmestre kan modtage ved deres fratræden, er fastsat i henhold til "Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv".

Det skriver TV2 Øst.

Hvidesten, der har siddet som borgmester siden 2014, har gennemført ti år på posten og er netop trådt ind i sit ellevte år. Eftervederlaget beregnes på baggrund af det månedlige vederlag, multiplikeres med halvanden for hvert påbegyndte år, men kan højst udgøre et beløb svarende til 12 måneders vederlag.

Hvidestens årlige vederlag for 2022 var ifølge Ringsted Kommunes hjemmeside på 1.006.312 kroner, hvilket svarer til en månedsløn på 83.859 kroner. Med disse tal i betragtning, vil hans samlede eftervederlag beløbe sig til omkring det nævnte beløb på over en million kroner.

Henrik Hvidesten har valgt at trække sig som borgmester efter flere sager om upassende opførsel er kommet frem. Han har dog udtrykt ønske om at fortsætte sit arbejde som menigt medlem af kommunalbestyrelsen. Som medlem af byrådet i 2022 vil han modtage en årlig grundindtægt på 100.164 kroner, svarende til omkring 8.400 kroner månedligt. Derudover kan der være mulighed for yderligere vederlag gennem bestyrelsesarbejde.

Denne udvikling i Hvidestens karriere markerer en væsentlig ændring for både ham og Ringsted Kommune, som nu skal tilpasse sig en ny borgmesterlig ledelse. Aftrædelsen og det efterfølgende eftervederlag har vakt opmærksomhed og skabt diskussion omkring reglerne og normerne for offentlige embedsmænds kompensation efter deres tjeneste.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig