Borgmester tjener mere end Mette Frederiksen

25/10/21 15:01

Nicolai Busekist

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mange danske borgmestre har lønnede bibeskæftigelser. En enkelt borgmester har tilmed en samlet løn, der er højere end statsminister Mette Frederiksens.

Borgmestrene i hovedstadsområdet får hver især omtrent en million kroner for deres arbejde for kommunerne. Nogle af dem tjener mere, mens andre tjener mindre. Det egentlige beløb afhænger af antallet af indbyggere i den respektive kommune.

Deres løn for borgmesterposten giver dog ikke et retvisende billede af, hvad de egentlig tjener. Mange af borgmestrene har nemlig lønnede bijob, og i flere tilfælde er der tale om ganske store beløb.

Ifølge TV 2 Lorry er der faktisk hele tre borgmestre fra Vestegnen, der tjener mere end en halv million kroner om året på deres bibeskæftigelser.

Mediet har udarbejdet en liste over, hvilke lønnede bijobs, som de 34 borgmestre i hovedstadsområdet har. I gennemsnit tjener de hver især 198.384 kroner om året på disse, men i toppen af listen finder man dog borgmestre, der tjener betydeligt mere.

Øverst finder man Michael Ziegler (K), der er borgmester i Høje-Taastrup. Han tjener nemlig hele 766.686 kroner om året ved siden af sin borgmesterløn.

Fra 1. april får han 1.087.210 kroner om året i borgmestervederlag. Hans samlede årsløn lyder derfor på 1.853.896 kroner. Det betyder, at han er bedre betalt end statsminister Mette Frederiksen, der tjener 1.635.076,50 kroner om året i ministervederlag.

Michael Ziegler fra Det Konservative Folkeparti er dog ikke den eneste borgmester, der har flere vellønnede jobs ved siden af sin borgmesterpost. Det har Steen Christiansen (S) fra Albertslund også, og det sikrer ham 592.555,79 kroner om året ved siden af sit borgmestervederlag.

Tredjepladsen på listen fra TV 2 Lorry indtages af Henrik Rasmussen (K) fra Vallensbæk, der årligt kan supplere sin borgmesterløn med 500.745 kroner.

Ud af de 34 borgmestre i hovedstadsområdet, er der kun fire borgmestre, der har oplyst, at de ikke har nogle lønnede sidehverv.